Avoin tieto

Uusimmat uutiset

Value Corine 172 px

VALUE - valuma-alueen rajaustyökalu uudistui

24.1.2017
Käsitteletkö työssäsi valuma-alueita? Jos valuma-alueiden rajaamiseen tarkoitettu työkalu VALUE ei ole vielä tuttu, niin nyt kannattaa tutustua, sillä siihen on lisätty uusia, hyviä ominaisuuksia. Nyt saat VALUEsta selville esimerkiksi uoman tai järven yläpuolisen valuma-alueen maankäyttömuotojen osuudet, jotka perustuvat CORINE2012-maankäyttöluokitukseen.
Moottorikelkka

Uusi karttasovellus kokoaa ELY-keskusten asettamat maastoliikennerajoitukset

17.1.2017
SYKE on julkaissut karttasovelluksen maastoliikenteen rajoitusalueista. Sovelluksessa näkyvät alueet, joilla maastoliikenne on kielletty tai sitä on rajoitettu. Talvella rajoitukset koskevat erityisesti moottoriajoneuvolla liikkumista jäällä.

SYKE tarjoaa avointa dataa ja tietoa kestävän ympäristön ja yhteiskunnan rakentamiseen. Tietoja on saatavilla mm. pinta- ja pohjavesistä, Itämerestä, ympäristön kuormituksesta ja häiriötekijöistä, arvokkaista luonnonympäristöistä, maanpeitteestä ja rakennetusta ympäristöstä.

Tietoaineistoja voi hyödyntää ottamalla käyttöön rajapintapalveluita, paikkatieto- ja satelliittihavaintoaineistoja, ympäristötietojärjestelmiin tallennettuja tietoja sekä sovelluksia.

Tietoja ovat tuottaneet ja keränneet pääasiassa valtion ympäristöhallinnon virastot, erityisesti  Suomen ympäristökeskus (SYKE) ja Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY).

Tietoaineistojen metatietokuvaukset löytyvät
metatietopalvelusta.

 

SYKEssä on käytössä avoimen tietoaineiston käyttölupa – Creative Commons Nimeä 4.0. Lisenssin kohteena olevaa dataa voi vapaasti käyttää kaikin mahdollisin tavoin edellyttäen, että datan lähde mainitaan. Lisäksi joitakin aineistoja voi koskea vielä erillinen käyttölupa. Tarkemmat tiedot löytyvät vasemmalla olevasta päävalikosta kohdasta Käyttölupa ja vastuut.

SYKEn avoin tieto Twitterissä:           

Julkaistu 29.1.2016 klo 9.56, päivitetty 29.1.2016 klo 12.22
Kohderyhmä: