Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Uutiset

Uutiset

RSS
 • SYKEn ympäristöasiantuntijat #Helsinki2018-huippukokouksen asioiden tiimoilta 11.7.2018
  Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit tapaavat Helsingissä 16.7. Suomen ympäristökeskuksen asiantuntijat ovat median käytettävissä lisätietojen antajina mustaa hiiltä, ilmastonmuutosta, arktisen alueen ja Itämeren suojelua koskevissa kysymyksissä ennen huippukokousta ja sen aikana.
 • SuomiAreena 2018: miten ympäristö ja talous tasapainoon? 2.7.2018
  Aikamme suuri sovittelua vaativa kysymys koskee talouden ja ympäristön tasapainoa. On välttämätöntä siirtyä vähähiiliseen kiertotalouteen. Mutta mikä tahansa kiertotalous tai vähähiilisyys ei ole kestävää. Muutos edellyttää talouden ja ympäristön välisten kytkentöjen tunnistamista ja vahvistamista yhteiskunnassa. Aiheesta keskustelutilaisuus SuomiAreenalla ma 16.7.2018 klo 16-17 Puuvillan kauppakeskuksessa.
 • Vesistökunnostajat ja asiantuntijat kokoontuvat kesäseminaariin 12.–14.6. 8.6.2018
  Valtakunnallisen vesistökunnostusverkoston seminaari kokoaa Ouluun yli 200 vesienhoidon asiantuntijaa sekä paikallisia kunnostustoimijoita. Esitelmien lisäksi keskeistä seminaarin antia ovat kunnostuksiin ja vesistöjen ongelmiin liittyvät työpajat. Tapahtuma huipentuu maastoretkiin, joissa vieraillaan erilaisilla kunnostuskohteilla. Ohjelmaa voi osin seurata verkossa.
 • Pitkään jatkunut kuivuus ja lämmin sää alkaa näkyä luonnossa 6.6.2018
  Poikkeuksellisen lämmin ja sateeton loppukevät ja alkukesä ovat koetelleet luontoa. Etelärannikolla paikoin ei ole satanut kuukauteen, mikä näkyy kasvillisuuden lakastumisena etenkin kallioilla, pientareilla ja paahteisilla niityillä.
 • SYKE edelläkävijä tietojen avaamisessa 30.5.2018
  SYKE on ollut edelläkävijä tietojen avaamisessa. Ensimmäinen ympäristö- ja paikkatietopalvelu avattiin vuonna 2008 Oivan nimipäivänä, jonka mukaan palvelu sai myös nimensä.
Lisää uutisia