Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Uutiset

Uutiset

RSS
 • Kumpi on suurempi riski tulevaisuudessa vehnän ja maissin viljelylle, kuivuus vai kuumuus? 15.11.2018
  Kansainvälinen tutkimusryhmä havaitsi, että vehnän ja maissin viljely kärsivät kuivuudesta enemmän kuin kuumuudesta. Tällä havainnolla on suuri merkitys pohdittaessa sitä, miten ruuantuotanto sopeutuu muuttuviin ilmasto-oloihin.
 • Haamuverkkojen määrä Suomen rannikkoalueilla selvitetään 12.11.2018
  Suomen ympäristökeskus ja Suomen ammattikalastajaliitto alkavat yhdessä selvittää haamuverkkojen määrää Suomen merialueilla. Samalla testataan käytettävissä olevien verkkojen keräysmenetelmien soveltuvuutta Suomen oloihin.
 • SYKE mukaan GEOn ohjelmaneuvostoon 2019-2021 6.11.2018
  Suomi valittiin kolmevuotiskaudeksi GEOn ohjelmaneuvostoon viime viikolla Japanin Kiotossa pidetyssä pääkokouksessa. Suomen edustajana toimii Petteri Vihervaara Biodiversiteettikeskuksesta ja varaedustajana Saku Anttila Tietokeskuksesta.
 • SYKE mukana Silakkamarkkinoilla 7.-13.10.2018 4.10.2018
  SYKE on tänä vuonna mukana Helsingin Silakkamarkkinoiden paviljongissa. Viikon aikana on mahdollista keskustella asiantuntijoidemme kanssa Itämeren ja sisävesien tilaan liittyvistä kysymyksistä sekä kuulla viimeisimpiä tutkimustuloksia ja saada vinkkejä konkreettisiin toimenpiteisiin. Tarjoamme ohjelmaa myös eri ikäisille koululaisille ja opiskelijoille. Tervetuloa tutustumaan!
 • Suomen ensimmäisen ennallistetun maatalouspuron talkoot ja avajaiset 6.10.2018 28.9.2018
  Hämeenkosken Huljalassa sijaitseva Kumianoja palautettiin viime talvena vanhoihin mutkiinsa, ja ennallistamista viimeistellään lauantaina 6.10. klo 11 - 15 kaikille avoimilla talkoilla ja avajaisilla. Avajaistilaisuudessa klo 12. alkaen maanomistaja ja SYKEn asiantuntijat esittelevät hanketta ja sen taustoja.
Lisää uutisia