Tiedotteet

Vesi- ja levätilannekatsaukset

Uusimmat tiedotteet

RSS
 • Joutsenmerkillä kohti kiertotaloutta ja pienempää ympäristöjalanjälkeä 30.6.2016
  Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) kolmivuotisen hankkeen ”Joutsenmerkki, kiertotalous ja ympäristöjalanjälki” tavoitteena on selvittää, mitä uutta tietoa EU:n ympäristöjalanjälkimenetelmä voisi tuoda Joutsenmerkin käyttöön ja näin vahvistaa ympäristöystävällisten tuotteiden kilpailuetua.
 • Pikkuapolloa siirretty Sipoonkorpeen ja Salon Rekijoelle 30.6.2016
  Uhanalaisen pikkuapolloperhosen siirtoistutuksia on jatkettu siirtämällä perhosia kesäkuun alkupuolella kahdelle Natura-alueelle Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Uudenmaan siirto tehtiin Sipooseen Sipoonkorven kansallispuiston laidunniitylle, jonka ennallistaminen aloitettiin 20 vuotta sitten. Varsinais-Suomessa perhosia vapautettiin Salon Rekijoelle karjan laiduntamalle niitylle, jossa aiempi istutus oli hiipunut kahden peräkkäisen kylmän alkukesän takia.
 • Harjusinisiiven hyvä vuosi salli siirtoistutuksen 23.6.2016
  Suomen ympäristökeskus on jatkanut harjusinisiiven seurantaa Säkylänharjulla. Kahden edeltäneen huonon vuoden jälkeen harjusinisiipi runsastui viime kesänä. Kuluva kesä on osoittautunut vieläkin paremmaksi, jopa ennätyksellisen hyväksi. Runsastunut harjusinisiipikanta mahdollisti pitkään suunnitteilla olleen siirtoistutuksen kunnostetulle harjukohteelle. Siirtoistutuksen toivotaan parantavan äärimmäisen uhanalaisen harjusinisiiven tulevaisuutta.
 • Suomen luonnon päivää juhlitaan elokuun viimeisenä lauantaina 22.6.2016
  Valtakunnallista Suomen luonnon päivää vietetään 27.8.2016. Neljättä kertaa järjestettävän luonnon päivän ideana on juhlia luontomme tuomaa iloa ja oivaltaa sen hyvinvointia edistävä vaikutus. Suomen luonnon päivänä järjestetään retkiä ja tapahtumia ympäri Suomen. Kuka tahansa voi lähteä mukaan järjestämään tapahtuman tai osallistumaan tapahtumiin.
 • Uusi arviointi laittoi Suomen metsät arvojärjestykseen 21.6.2016
  Suomen metsien luonnonsuojelullista arvoa on arvioitu Zonation-ohjelmistolla ensimmäistä kertaa koko Suomen alueella. Kansainvälisesti arvostetun Zonation-ohjemiston tuloksia hyödyntämällä voidaan kohdistaa vapaaehtoisen suojelun resurssit entistä sopivammin ja nopeuttaa rahoituspäätöksiä. Zonation-arviossa korostuu metsäalueiden kytkeytyneisyys toisiinsa ja olemassa olevaan luonnonsuojelualueverkostoon.
 • Suomi osallistuu Itämeren maiden yhteiseen öljyntorjuntaharjoitukseen Liettuassa 21.6.2016
  Suomen ympäristökeskus ja Merivoimat osallistuvat 21.–22. kesäkuuta Itämeren maiden yhteiseen Balex Delta -öljyntorjuntaharjoitukseen, jonka järjestämisestä on tänä vuonna vastuussa Liettuan merivoimat. Harjoitus on osa Itämeren suojelusopimuksen mukaista yhteistyötä, ja tänäkin vuonna harjoitukseen osallistuu kaikkiaan 14 öljyntorjunta-alusta kahdeksasta Itämeren rantavaltiosta.
 • Vihreä pitkäkoipi okalukki on vuoden hämähäkkieläin 2016 20.6.2016
  Hämähäkkieläinten uhanalaisuutta selvittävä hämähäkkityöryhmä on valinnut okalukin Suomen vuoden hämähäkkieläimeksi 2016. Vuoden hämähäkkieläin valittiin nyt kolmatta kertaa. Suomen ympäristökeskus ja hämähäkkityöryhmä keräävät okalukista yleisöhavaintoja. Parhaiten okalukit ovat havaittavissa kesän loppupuolella heinä-elokuussa.
 • Uusi työkalu luonnon päästölähteiden ja hiilinielujen tarkasteluun 16.6.2016
  Suomen ympäristökeskus SYKE on kehittänyt työkalun luontopäästöjen tarkasteluun. Kuntien ilmastovaikutukset riippuvat ihmistoiminnan lisäksi myös luonnon päästölähteistä ja nieluista, kuten metsistä, soista, vesistöistä ja pelloista.
Lisää tiedotteita
Julkaistu 4.6.2013 klo 15.00, päivitetty 23.7.2015 klo 13.12
Aihealue:
Kohderyhmä: