Tiedotteet

Vesi- ja levätilannekatsaukset

Uusimmat tiedotteet

RSS
 • SYKEn meri- ja paikkatieto-osaamista viedään Sansibariin 25.5.2016
  SYKE yhteistyökumppaneineen on käynnistänyt kehitysyhteistyöhankkeen Itä-Afrikan Sansibarissa. Tavoitteena on, että maan viranomaiset laajentavat paikkatiedon hyödyntämistä rakentamalla paikkatietoinfrastruktuuria ja itsenäisesti laativat Sansibarin pääsaaren meri- ja rannikkoalueille kestävän käytön suunnitelman. Ulkoministeriön rahoittaman hankkeen suomalaiset osapuolet ovat SYKE, Maanmittauslaitos ja Turun yliopisto.
 • Pori liittyy HINKU-verkostoon ja ottaa suurimman hiilineutraaliutta tavoittelevan kunnan paikan 24.5.2016
  Porin kaupunki on päättänyt liittyä hiilineutraaliutta tavoittelevien HINKU-kuntien edelläkävijäjoukkoon. Verkostossa on täten jo 32 kuntaa ja niiden yhteenlaskettu asukasluku on yli 600 000.
 • Uusi raportti Myanmarin ympäristöhallinnon kehittämisestä valmistunut Suomen tuella 24.5.2016
  Myanmar teollistuu ja kaupungistuu kovaa vauhtia. Myanmarin ympäristöhallinnossa olisi Suomen ympäristökeskuksen vetämän selvityksen mukaan tärkeää satsata perusasioihin kuten tietojärjestelmiin, joihin kerätään tietoja ympäristön tilasta ja ympäristöä kuormittavasta toiminnasta. SYKE teki selvityksen Myanmarin ympäristöhallinnon kehittämistarpeista yhteistyössä YK:n kehitysjärjestön UNDP:n ja paikallisten asiantuntijoiden kanssa. Työtä rahoitti Suomen ulkoasiainministeriö.
 • Viro ja Suomi harjoittelevat öljyntorjuntaa Tallinnan edustalla Virossa 23.5.2016
  Viron ja Suomen välinen öljyntorjuntaharjoitus ”PUHAS MERI” pidetään 23- 24.5.2016 Tallinnassa. Maanantaina, 23.5.2016, pidetään johtokeskuksessa karttaharjoitus ja varsinainen harjoitus järjestetään tiistaina, 24.5. 2016, Kolpin sataman edustan merialueella.
 • Ounas-, Tornion- ja Tenojoelle tulossa toinen tulvahuippu ensi viikolla 18.5.2016
  Lapin jokien vedenkorkeudet ovat laskussa, mutta lämpenevä sää ja sulava lumi kääntävät ne jälleen nousuun Ounas-, Tornion- ja Tenojoella. Ennusteiden mukaan alueilla saavutetaan toinen tulvahuippu ensi viikon puolivälissä. Muualla maassa uusia tulvia ei ole odotettavissa, ja vedenkorkeudet ovat pääsääntöisesti laskussa.
 • Ounas- ja Tornionjoen virtaamat huipussa, Länsi-Suomessa virtaamat kasvuun 13.5.2016
  Tornionjoen tulvahuippu saavutetaan tänään tai huomenna. Ennusteen mukaan tulvavahingoilta vältytään Torniossa. Ounasjoen tulva on kääntymässä laskuun. Virtaamat nousevat viikonloppuna Länsi- ja Lounais-Suomen joissa. Etelä-Pohjanmaan joet saattavat tulvia ensi viikon alussa.
 • Luonnon monimuotoisuutta turvataan paahdeympäristöissä toimijoiden yhteistyönä 12.5.2016
  Luontoarvot näkyvät maisemassa ja suojelua kaipaava luonto ylittää tilarajat. Suojelun toteuttaminen edellyttää vuoropuhelua eri toimijoiden kesken. Yhteistyön ja vuoropuhelun keinoja kehitetään Tieto ja vuorovaikutus monimuotoisuuden turvaamisen kohdentamisen tueksi -hankkeessa, jossa ovat mukana Suomen ympäristökeskus SYKE, Varsinais-Suomen ELY, Luonnonvarakeskus (Luke), MTK, Helsingin yliopisto ja Metsäkeskus.
 • Lyijyakut, romuautot sekä sähkö- ja elektroniikkalaiteromu ongelmallisia kansainvälisissä jätesiirroissa 10.5.2016
  Viime vuosikymmenien talouskasvu ja globalisaatio ovat lisänneet jätesiirtoja maailmanlaajuisesti niin meritse, maanteitse kuin rautateitsekin. Jätteillä on usein taloudellista arvoa ja niillä voidaan korvata luonnonvarojen käyttöä teollisuudessa. Jätteet saattavat kuitenkin sisältää ihmisille ja ympäristölle haitallisia, vaarallisia materiaaleja.
Lisää tiedotteita
Julkaistu 4.6.2013 klo 15.00, päivitetty 23.7.2015 klo 13.12
Aihealue:
Kohderyhmä: