Tiedotteet

Vesi- ja levätilannekatsaukset

Uusimmat tiedotteet

RSS
 • Kaupunkien sopeuduttava ilmastonmuutokseen – Helsinki esimerkkinä uudessa raportissa 12.7.2016
  Ilmastonmuutos haastaa kaupungit etsimään kestäviä ratkaisuja rakentamisesta liikenteeseen ja terveydenhuoltoon. Lisääntyvät sään ääri-ilmiöt yhdessä muiden kaupunkeihin vaikuttavien muutosten kanssa korostavat tarvetta tarkastella ilmastonmuutoksen vaikutuksia laaja-alaisesti. Pitkällä aikavälillä on löydettävä kaupungeille sopivia kestäviä sekä kustannustehokkaita sopeutumisratkaisuja, kertoo tuore selvitys.
 • Ilosaarirockille Hinku-palkinto ympäristötyöstä: vihreää sähköä, päästöjen kompensointia, ledejä, kimppakyytejä 7.7.2016
  Suomen ympäristökeskus on valinnut Ilosaarirockin heinäkuun Hinkuteko-palkinnon saajaksi. Ilosaarirock on merkittävällä tavalla puuttunut festivaalin aiheuttamien kasvihuonekaasupäästöjen ja muiden ympäristövaikutusten syntymiseen. Se on ottanut kokonaisvaltaisesti huomioon erilaisia päästölähteitään sekä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden toimintamahdollisuuksia.
 • 34 kuntaa mukaan aurinkovoimaloiden yhteishankintaan – muun muassa Tampere-talo saa aurinkopaneelit 1.7.2016
  34 kuntaa aikoo osallistua Suomen ympäristökeskuksen ja KL-Kuntahankinnat Oy:n järjestämään aurinkovoimaloiden yhteishankintaan. Suurimmista kaupungeista sitoumuksensa ovat antaneet muun muassa Helsinki, Tampere, Oulu ja Seinäjoki. Tilaus kattaa tällä hetkellä 81 aurinkovoimalaa ja niiden yhteenlaskettu teho on 1,2 MWp, mutta määrä tullee vielä lisääntymään.
 • Joutsenmerkillä kohti kiertotaloutta ja pienempää ympäristöjalanjälkeä 30.6.2016
  Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) kolmivuotisen hankkeen ”Joutsenmerkki, kiertotalous ja ympäristöjalanjälki” tavoitteena on selvittää, mitä uutta tietoa EU:n ympäristöjalanjälkimenetelmä voisi tuoda Joutsenmerkin käyttöön ja näin vahvistaa ympäristöystävällisten tuotteiden kilpailuetua.
 • Pikkuapolloa siirretty Sipoonkorpeen ja Salon Rekijoelle 30.6.2016
  Uhanalaisen pikkuapolloperhosen siirtoistutuksia on jatkettu siirtämällä perhosia kesäkuun alkupuolella kahdelle Natura-alueelle Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Uudenmaan siirto tehtiin Sipooseen Sipoonkorven kansallispuiston laidunniitylle, jonka ennallistaminen aloitettiin 20 vuotta sitten. Varsinais-Suomessa perhosia vapautettiin Salon Rekijoelle karjan laiduntamalle niitylle, jossa aiempi istutus oli hiipunut kahden peräkkäisen kylmän alkukesän takia.
 • Harjusinisiiven hyvä vuosi salli siirtoistutuksen 23.6.2016
  Suomen ympäristökeskus on jatkanut harjusinisiiven seurantaa Säkylänharjulla. Kahden edeltäneen huonon vuoden jälkeen harjusinisiipi runsastui viime kesänä. Kuluva kesä on osoittautunut vieläkin paremmaksi, jopa ennätyksellisen hyväksi. Runsastunut harjusinisiipikanta mahdollisti pitkään suunnitteilla olleen siirtoistutuksen kunnostetulle harjukohteelle. Siirtoistutuksen toivotaan parantavan äärimmäisen uhanalaisen harjusinisiiven tulevaisuutta.
 • Suomen luonnon päivää juhlitaan elokuun viimeisenä lauantaina 22.6.2016
  Valtakunnallista Suomen luonnon päivää vietetään 27.8.2016. Neljättä kertaa järjestettävän luonnon päivän ideana on juhlia luontomme tuomaa iloa ja oivaltaa sen hyvinvointia edistävä vaikutus. Suomen luonnon päivänä järjestetään retkiä ja tapahtumia ympäri Suomen. Kuka tahansa voi lähteä mukaan järjestämään tapahtuman tai osallistumaan tapahtumiin.
 • Uusi arviointi laittoi Suomen metsät arvojärjestykseen 21.6.2016
  Suomen metsien luonnonsuojelullista arvoa on arvioitu Zonation-ohjelmistolla ensimmäistä kertaa koko Suomen alueella. Kansainvälisesti arvostetun Zonation-ohjemiston tuloksia hyödyntämällä voidaan kohdistaa vapaaehtoisen suojelun resurssit entistä sopivammin ja nopeuttaa rahoituspäätöksiä. Zonation-arviossa korostuu metsäalueiden kytkeytyneisyys toisiinsa ja olemassa olevaan luonnonsuojelualueverkostoon.
Lisää tiedotteita
Julkaistu 4.6.2013 klo 15.00, päivitetty 23.7.2015 klo 13.12
Aihealue:
Kohderyhmä: