Vesitilannekatsaukset

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset ovat ajankohtaisia yleiskatsauksia edellisen kuukauden vesitilanteesta ennusteen kera. Mm. tiedotusvälineille suunnattu katsaus ilmestyy kuukauden ensimmäisenä tai toisena arkipäivänä ja on saatavana tiedotepalvelusta tilaamalla.

  • Hydrologiset kuukausitiedotteet
    sisältävät vesitilannekatsauksen tiedot tarkistettuna ja täydennettynä taulukoilla ja kartoilla. Ne ilmestyvät noin 1,5 kuukauden viiveellä ja soveltuvat hyvin mm. tutkimusmateriaaliksi.

Vesitilannekatsaukset RSS

Heinäkuinen järvimaisema

Vesitilanne heinäkuun lopussa 2016: Järvivedet keskimääräistä lämpimämpiä ja paikoitellen vedenpinnat korkealla

2.8.2016
Viime viikkojen helteet lämmittivät järvien vedet heinäkuun lopussa koko maassa ajankohdan keskiarvoja lämpimämmiksi. Elokuun alkupäivinä vedet ovat viilenneet hieman. Uimavesien lämpötilat ovat etelärannikolta Kainuuseen pääosin vielä yli 20 astetta, ja pohjoisempanakin lämmintä on Kilpisjärveä lukuun ottamatta 14–20 astetta. Järvien pinnat ovat sateisen heinäkuun vuoksi paikoin ajankohdan keskitasoa korkeammalla Pohjanmaalla, Lapissa ja Järvi-Suomessa.
Koskenkylänjoki, Porlammi

Vesitilanne kesäkuun lopussa 2016: Sateet nostivat vesistöjen virtaamia ja vedenkorkeuksia

1.7.2016
Poikkeuksellisen sateinen kesäkuu näkyi erityisesti etelä- ja länsirannikon sekä Länsi-Lapin joissa. Niiden virtaamat nousivat kesäkuussa paikoin tulvalukemiin. Sateet hidastivat kesälle tyypillistä järvien vedenkorkeuden laskua ja saivat Lapissa järvien vedenpinnat jopa selvään nousuun.
Kaikki vesitilannekatsaukset
Julkaistu 6.5.2013 klo 9.21, päivitetty 27.8.2015 klo 12.23