Vesitilannekatsaukset

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset ovat ajankohtaisia yleiskatsauksia edellisen kuukauden vesitilanteesta ennusteen kera. Mm. tiedotusvälineille suunnattu katsaus ilmestyy kuukauden ensimmäisenä tai toisena arkipäivänä ja on saatavana tiedotepalvelusta tilaamalla.

  • Hydrologiset kuukausitiedotteet
    sisältävät vesitilannekatsauksen tiedot tarkistettuna ja täydennettynä taulukoilla ja kartoilla. Ne ilmestyvät noin 1,5 kuukauden viiveellä ja soveltuvat hyvin mm. tutkimusmateriaaliksi.

Vesitilannekatsaukset RSS

Petolahdenjoki tulvii 15.8.2016

Vesitilanne elokuun lopussa 2016: Jokien virtaamat laskussa Pohjanmaalla ja Lapissa, järvivedet ylhäällä idässä ja pohjoisessa

1.9.2016
Jokien virtaamat ovat nyt laskemassa Pohjanmaalla ja Lapissa, mutta järvivedet ovat edelleen ylhäällä idässä ja pohjoisessa. Vaasan ympäristössä koettiin elokuussa suuria kesätulvia. Esimerkiksi Maalahdenjoella ja Laihianjoella virtaamat ja vedenkorkeudet nousivat elokuun puolivälissä selvästi vuoden korkeimpiin arvoihin ja paikoin pelloille. Uudet sateet nostivat jo välillä hiukan laskeneita virtaamia toistamiseen kuukauden lopulla.
Heinäkuinen järvimaisema

Vesitilanne heinäkuun lopussa 2016: Järvivedet keskimääräistä lämpimämpiä ja paikoitellen vedenpinnat korkealla

2.8.2016
Viime viikkojen helteet lämmittivät järvien vedet heinäkuun lopussa koko maassa ajankohdan keskiarvoja lämpimämmiksi. Elokuun alkupäivinä vedet ovat viilenneet hieman. Uimavesien lämpötilat ovat etelärannikolta Kainuuseen pääosin vielä yli 20 astetta, ja pohjoisempanakin lämmintä on Kilpisjärveä lukuun ottamatta 14–20 astetta. Järvien pinnat ovat sateisen heinäkuun vuoksi paikoin ajankohdan keskitasoa korkeammalla Pohjanmaalla, Lapissa ja Järvi-Suomessa.
Kaikki vesitilannekatsaukset
Julkaistu 6.5.2013 klo 9.21, päivitetty 27.8.2015 klo 12.23