Vesitilannekatsaukset

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset ovat ajankohtaisia yleiskatsauksia edellisen kuukauden vesitilanteesta ennusteen kera. Mm. tiedotusvälineille suunnattu katsaus ilmestyy kuukauden ensimmäisenä tai toisena arkipäivänä ja on saatavana tiedotepalvelusta tilaamalla.

  • Hydrologiset kuukausitiedotteet
    sisältävät vesitilannekatsauksen tiedot tarkistettuna ja täydennettynä taulukoilla ja kartoilla. Ne ilmestyvät noin 1,5 kuukauden viiveellä ja soveltuvat hyvin mm. tutkimusmateriaaliksi.

Vesitilannekatsaukset RSS

Jälkiä kevätjäällä

Vesitilanne huhtikuun lopussa 2016: Lämmin sää nostaa vedenpintoja pohjoisessa, Kittilässä tulvariski viikon loppupuolella

3.5.2016
Jokien vedenkorkeudet ovat lämpimän sään myötä nousussa pohjoisessa. Ounasjoki nousee voimakkaasti ja sen pinta yltänee Kittilässä vahinkorajan tuntumaan viikon loppupuolella. Tulvavahingot ovat mahdollisia. Ounas- ja Kemijoen kevättulvista ennustetaan keskimääräistä suurempia. Ivalojoen huippu ajoittunee viikon loppupuolelle ja Tornionjoen tulvahuippu toukokuun puoliväliin tai loppupuolelle.
Vettä Kallavedellä 27.3.2016(pieni)

Vesitilanne maaliskuun lopussa 2016: Kevään tulvahuiput Pohjanmaalla käsillä, järvien jäät heikkoja etelässä

1.4.2016
Lämmin sää on nostanut jokien virtaamia länsirannikolla Satakunnasta Ouluun ulottuvalla alueella. Vedenkorkeudet ovat nousseet pienen kevättulvahuipun tasolle Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan joissa Oulun eteläpuolella. Etelä-Suomen järvillä tulee varoa heikkoja jäitä. Pohjois-Pohjanmaalla jääpatojen riski on tavallista suurempi.
Kaikki vesitilannekatsaukset
Julkaistu 6.5.2013 klo 9.21, päivitetty 27.8.2015 klo 12.23