Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Tiedotteet

Vesi- ja levätilannekatsaukset

Uusimmat tiedotteet

RSS
 • Väitös: Jokien kunnostuksessa tärkeää on vähentää maa- ja metsätaloudesta jokeen päätyvää kuormitusta 5.2.2018
  Suomen ympäristökeskuksen tutkija Jarno Turunen on tutkinut väitöstyössään maa- ja metsätalouden kuormituksen vaikutuksia jokien ekosysteemeihin, elinympäristöihin ja eliöihin. Väitöstutkimuksen mukaan virtavesien kunnostuksessa avainasemassa on ympäröivältä valuma-alueelta tulevan maatalouden hajakuormituksen vähentäminen. Tutkimuksen mukaan metsäojituksista hiekoittuneisiin puroihin kannattaa lisätä sekä kiviä että runsaasti puunrunkoja. Väitös tarkastetaan Oulun yliopistossa 9. helmikuuta.
 • Tutkimushanke metsien kestävästä hyödyntämisestä ja hiilen sitomisesta 29.1.2018
  Suomen ympäristökeskuksen koordinoiman uuden tutkimushankkeen tavoitteena on edistää sopeutumista ilmastonmuutokseen ja luoda edellytyksiä metsien kestävälle hyödyntämiselle.
 • Tulvariski kasvanut jälleen Kokemäenjoella 25.1.2018
  Keskiviikkona alkanut lauha ja sateinen jakso on kasvattanut taas virtaamia Etelä- ja Lounais-Suomen joissa. Kokemäenjoella jäädytysajon päättyminen on myös osaltaan kasvattanut virtaamaa. Säännöstellyistä järvistä joen alajuoksulle tulevaa virtaamaa rajoitetaan sen vuoksi tästä päivästä alkaen.
 • Suoristettu maatalouspuro palautetaan ensimmäistä kertaa Suomessa takaisin alkuperäiseen uomaansa 24.1.2018
  Hämeenkoskella sijaitsevassa Kumianojassa on käynnistetty ennallistamistyö, jossa maataloutta varten 1990-luvulla suoristettu, noin 670 metriä pitkä purojakso johdetaan takaisin vanhaan mutkittelevaan uomaansa. Vastaavaa maatalouspuron ennallistamista ei ole tehty Suomessa koskaan aikaisemmin.
 • Ruuantuottajilla hyviä kokemuksia kierrätyslannoitteista 24.1.2018
  Ruuantuottajat suhtautuvat myönteisesti kierrätyslannoitteiden, erityisesti kotieläinten lannan hyödyntämiseen, ja ovat kiinnostuneita kierrätyslannoitteiden käytön lisäämisestä. Tutkimustietoa ja käytännön kokemuksia kierrätyslannoitteiden käytöstä kaivataan lisää.
 • Kokemäenjoen tulvatilanne helpottunut toistaiseksi 19.1.2018
  Kokemäenjoen pinta on saatu hyyderäjäytysten ja virtaaman pienentämisen ansiosta laskemaan Huittisissa lähes puolella metrillä ja tulvatilanne on siten helpottunut. Porissa vedenpinta on pysynyt edelleen eilisissä tulvalukemissa, mutta lähtee sielläkin pian laskuun aamulla alkaneen jäädytysajon seurauksena.
 • Tulvavesi uhkaa Huittisissa jo asuinrakennuksia 18.1.2018
  Kokemäenjoen keskiosaan viime päivinä muodostuneet hyydepadot ovat nostaneet vedenpintaa edelleen Huittisissa ja Kokemäellä. Tulva-alueen laajuus on nyt jo noin 500 hehtaaria. Vapaa-ajanrakennuksia on kastunut ja paikallisteitä on poikki. Myös alimmat asuinrakennukset ovat vaarassa kastua.
 • Tulvavaara Huittisissa ja muualla Kokemäenjoen keskiosalla 17.1.2018
  Kokemäenjoen pinta nousi tiistaina hyydepadon takia yli puoli metriä ja nousu on jatkunut tänäänkin. Tilanne on vaikein joen alavalla keskiosalla Kokemäen ja Huittisten alueella, jossa vesi on noussut paikallistielle ja kastellut peltoja ja vapaa-ajanrakennusten kivijalkoja.
Lisää tiedotteita
Julkaistu 4.6.2013 klo 15.00, päivitetty 23.7.2015 klo 13.12
Aihealue:
Kohderyhmä: