Tiedotteet

Vesi- ja levätilannekatsaukset

Uusimmat tiedotteet

RSS
 • Ihan pihalla! -kärkihanke tekee oppilaista ympäristöntutkijoita 18.4.2017
  Opetushallituksen tämän hetken mittavimmassa digikärkihankkeessa Ihan pihalla! koululaiset pääsevät tekemään tutkimustyötä maastossa, kirjaimellisesti ihan pihalla. Opetus toteutetaan erilaisia välineitä ja digitaalisuutta sekä pelipedagogiikkaa hyödyntäen. Kymmenen osallistujakunnan koululaiset muun muassa keräävät näytteitä järvivedestä.
 • SYKElle nimitetty uusi tietohallintojohtaja ja määräaikainen vesikeskuksen johtaja 13.4.2017
  Suomen ympäristökeskuksen tietohallintojohtajana ja tietokeskuksen johtajana on aloittanut LitM, insinööri Jukka Santala. Vesikeskuksen määräaikaisena johtajana toimii tämän vuoden ajan professori, FT Anna-Stiina Heiskanen.
 • Tulvakeskuksen varoitukset nyt uudistetussa Sää-sovelluksessa 10.4.2017
  Uudistettu Sää-sovellus tuo viiden vuorokauden sää- ja tulvavaroitukset mobiililaitteisiin. Palvelu on osa Ilmatieteen laitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen Tulvakeskuksen yhteistyötä. Vesistötulvavaroitukset täydentävät rankkasade- ja merivesitulvavaroituksia.
 • Lääkejäämät talteen jo päästölähteillä 6.4.2017
  Uudessa laajassa tutkimushankkeessa selvitetään, onko kustannustehokkaampaa puhdistaa lääkejäämiä niiden alkuperäisellä päästölähteellä kuin kunnallisen puhdistamon jätevedestä, lietteestä ja juomavedestä. Myös lääkejätteiden synnyn ehkäisyyn etsitään aiempaa selkeämpiä ohjauskeinoja.
 • Suomen ympäristökeskukselle ja Itä-Suomen yliopistolle ympäristöoikeuden yhteisprofessuuri 5.4.2017
  Suomen ympäristökeskus (SYKE) ja Itä-Suomen yliopisto vahvistavat uudella yhteisprofessuurilla ympäristöalan tutkimusyhteistyötään. Ympäristöoikeuden, erityisesti vesioikeuden professuuriin on nimitetty 1.7.2017 alkaen OTT Antti Belinskij. Tehtävä on viisivuotinen.
 • Suomalaiset suunnittelevat Chileen ympäristömittausten laatua kehittävän keskuksen 5.4.2017
  Suomen ympäristökeskuksessa on alkanut kansainvälinen projekti, jossa Chileen suunnitellaan yhdessä Ilmatieteen laitoksen ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa kansallinen ympäristömittausten vertailulaboratoriokeskus. Chilessä ympäristömittausten laadunvarmistus ei ole ollut riittävän kattavaa, mistä johtuen luottamus ympäristötietoon on heikentynyt.
 • Hinku-kunnat vähentäneet ilmastopäästöjä lähes kolmanneksen kahdeksassa vuodessa 29.3.2017
  Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku) -verkoston kuntien päästöt laskivat keskimäärin 29 prosenttia vuosina 2007 - 2015. Eniten päästöjään vähensivät Iin kunta (50 %), Kitee ja Lieksa (36 %) sekä Lohja ja Rauma (35 %). Muissa Hinku-kunnissa päästöjä vähennettiin keskimäärin 23 prosenttia.
 • Väitös: Merijäästä löydetyt virukset tartuttavat jäässä eläviä bakteereita valikoiden 27.3.2017
  Mikrobiekologi Anne-Mari Luhtasen väitöskirjassa esitellään ensimmäiset Itämeren ja Eteläisen jäämeren merijäästä eristetyt virukset. Virukset voivat olla solullisille eliöille tuhoisia ja vaikuttaa ympäröivän mikrobiyhteisön koostumukseen. Tutkimuksessa löydetyt merijään virukset käyttivätkin bakteereja valikoiden hyväkseen ja siten antoivat osalle bakteereista paremmat elinmahdollisuudet.
Lisää tiedotteita
Julkaistu 4.6.2013 klo 15.00, päivitetty 23.7.2015 klo 13.12
Aihealue:
Kohderyhmä: