Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Tiedotteet

Vesi- ja levätilannekatsaukset

Uusimmat tiedotteet

RSS
 • Kuusamon ja Taivalkosken asukkaat halukkaita maksamaan pohjavesien turvaamisesta 14.7.2017
  Yli puolet Kuusamon ja Taivalkosken vakinaisista ja vapaa-ajanasukkaista olisi valmis osallistumaan pohjavesien tilan turvaamisesta syntyviin lisäkustannuksiin, jos esimerkiksi yksi viidesosa niistä perittäisiin suoraan asukkailta. Arvio perustuu vuodenvaihteessa 2016–2017 toteutettuun kyselytutkimukseen.
 • Ikääntyneet kaupungistuvat 28.6.2017
  Tulevaisuudessa yhä suurempi osa ikääntyvistä asuu kaupunkialueilla, kertoo uusi "Ikääntyneiden asuinpaikat nyt ja tulevaisuudessa "-selvitys. Kaupunkialueiden suunnittelussa hyvin saavutettavat ja esteettömät asuinympäristöt korostuvat. Myös tarve ikääntyneiden itsenäistä asumista tukeville palveluille ja asumisratkaisuille on kasvussa.
 • Pikkuapollo onnistui lisääntymään Sipoonkorven kansallispuistossa 28.6.2017
  Uhanalaisia pikkuapolloja siirrettiin viime vuonna Somerolta Itä-Uudellemaalle Sipoonkorven kansallispuistoon. Nyt sipoolaisella laidunniityllä lentelee siirrettyjen perhosten jälkeläisiä. Kesäkuussa tehtyjen seurantojen perusteella kansallispuistossa elää noin 30 pikkuapollon kanta.
 • 100 suomalaista vesistötekoa -kampanja kannustaa ilmoittamaan pienistäkin teoista vesien suojelemiseksi 27.6.2017
  Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan kuuluvassa 100 suomalaista vesistötekoa -kampanjassa nostetaan esiin eri puolilla Suomea toteutettuja tai suunniteltuja vesiensuojelu- ja vesienhoitotoimia. Tavoitteena on kerätä elokuun loppuun mennessä vähintään sata vesistötekoa, joista äänestyksen perusteella palkitaan parhaat.
 • Hämeeseen siirretyt harjusinisiivet selvisivät ensimmäisestä talvestaan 21.6.2017
  Erittäin uhanalaista harjusinisiipeä on esiintynyt Suomessa pitkään vain Säkylänharjulla. Viime kesänä tehtiin siirtoistutus uuden perhospopulaation perustamiseksi Etelä-Hämeeseen. Tuoreet havainnot ovat vahvistaneet, että siirretty perhoskanta on hengissä.
 • Suomalaiset arvostavat kaupunkimaista asumista 20.6.2017
  Yhä useampi suomalainen haluaa asua urbaanissa ympäristössä, kertoo uusin Asukasbarometri. Kaupungistuminen näkyy myös elämäntapojen muuttumisena kuten kahviloiden suosion nousuna sekä pyöräilyn lisääntymisenä.
 • Energia-asiantuntijoiden täsmäiskut vähensivät pk-yritysten ja kuntien päästöjä 20.6.2017
  Pk-yritysten ja kuntien päästöjen vähennystä saadaan vauhditettua, jos niille pystytään tarjoamaan paikanpäällä räätälöityä energianeuvontaa. Tämä kävi ilmi Lounais-Päijänteellä ja Länsi-Uudellamaalla toteutetussa Välke-hankkeessa, johon palkattiin kaksi energia-asiantuntijaa auttamaan yrityksiä ja kuntia päästövähennyksissä ja energiatehokkuudessa.
 • Pohjavesien torjunta-aine- ja ravinnepitoisuuksista uutta tietoa 19.6.2017
  Suomen ympäristökeskuksen tuoreessa raportissa tarkastellaan ensimmäistä kertaa kattavasti torjunta-aineiden ja ravinteiden pitoisuuksia yhteensä yli 200:lla pohjavesien seurantapaikalla vuosina 2007–2015. Pohjavesiseuranta on osa maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa seurantaohjelmaa, jossa seurataan maa- ja metsätalouden vaikutuksia Suomen pinta- ja pohjavesien tilaan.
Lisää tiedotteita
Julkaistu 4.6.2013 klo 15.00, päivitetty 23.7.2015 klo 13.12
Aihealue:
Kohderyhmä: