Tietoa ja tekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen

Ilmastonmuutos on yksi vakavimmista ihmiskuntaa koskettavista ympäristöongelmista. Se kytkeytyy luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen sekä kestämättömiin kulutus- ja tuotantotapoihin. Liiallinen metsien käyttö voi pienentää hiilinieluamme vuosikymmeniksi eteenpäin.

Suomen ympäristökeskus (Syke) edistää ratkaisuhakuisesti kestävää biotaloutta tutkimalla uusia politiikkatoimia sekä selvittämällä erilaisten tuotanto- ja kulutusratkaisujen vaikutuksia päästöihin.

Tuotamme innovaatioita ilmastonmuutoksen hillintään ja ilmastonmuutoksen sopeutumiseen. Tuemme käytännön ilmastotyötä kunnissa ja maakunnissa tekemällä päästökehitysarvioita ja levittämällä tietoa hyvistä käytännöistä. Tavoitteena on vähähiilisempi, luonnonvaroja kestävästi käyttävä ja muutoksiin joustavasti sopeutuva yhteiskunta.

Ilmastokriisin ratkaisemiseen liittyvää työtä tekee eri yksiköissä noin 40 tutkijaa ja asiantuntijaa. Olemme mukana lukuisissa kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimushankkeissa ja viestimme ilmastoasioista muun muassa Hiilineutraali Suomi ja Ilmasto-opas -verkkopalveluiden kautta.

Osaamisalueemme:

  • Ilmastonmuutoksen hillintään ja sopeutumiseen liittyvät politiikka-analyysit
  • Elinkaaripohjaiset kasvihuonekaasupäästöarviot (ml. mustan hiilen päästöt) ja päästöjen rajoittamiseen liittyvät toimenpidetarkastelut
  • Ilmastonmuutoksen vaikutusskenaarioiden tarkastelu, haavoittuvuus- ja sopeutumisarviot sekä toimenpidetarkastelut
 

Lisätietoja

yksikönjohtaja, ilmastoratkaisut
Jyri Seppälä
etunimi.sukunimi@syke.fi

 
Julkaistu 1.11.2021 klo 9.38, päivitetty 22.8.2023 klo 14.13

Aihealue: