Ekopaasto-kampanja käynnistyy uusin julkkiskasvoin

Tiedote 13.2.2014 klo 11.54

Ari ja Taiveaho_556.jpg

Ari Nissinen Suomen ympäristökeskuksesta sparraa kampanjaan osallistuvaa Satu Taiveahoa sopivan paastoamistavan löytämisessä.

Seitsemän viikkoa kestävä Ekopaasto-kampanja käydään jo kolmatta kertaa. Paastonaika alkaa 5.3. ja päättyy pääsiäisenä 19.4. Ekopaasto kannustaa ihmisiä pienentämään omaa hiilijalanjälkeään ja löytämään hiljentymisen ja kohtuullisuuden merkitys omassa arjessa.

Ympäristötalkoisiin kannustavat tänä vuonna juontaja Anne Kukkohovi, sosiaalihuollon johtava ylitarkastaja Satu Taiveaho sekä Facebookissa omalle keskoslapselleen 875 g -sivuston perustanut Tomi Takamaa.

Ekopaasto_logo_pieni Kampanjan järjestävät yhteistyössä Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Suomen ympäristökeskus ja Suomen Ekumeeninen Neuvosto.

Ekopaasto.fi-kampanjasivut avautuvat viikolla 8

Kukkohovi, Taiveaho ja Takamaa saavat vinkkejä ympäristöä säästävään arkeen Suomen ympäristökeskuksen sekä Turvallisuus- ja kemikaaliviraston asiantuntijoilta. Tapaamisista tehdyt haastatteluvideot voi katsoa kampanjan sivuilla ekopaasto.fi. Uusitut verkkosivut avautuvat viikolla 8.

Ekopaasto löytyy myös Facebookista facebook.com/ekopaasto ja Twitteristä #ekopaasto.

Viikon ekoteko julkaistaan kampanjasivuilla joka viikko ekopaaston aikana. Ensimmäisenä esitellään ekokoti, joka saa energiansa tuulesta, auringosta, maasta ja puusta, ja jossa syödään valtaosin itse kasvatettua lähiruokaa.

Kuluttajien valinnoilla on väliä. Suomen hiilijalanjäljestä lähes 70 prosenttia syntyy yksityisestä kulutuksesta: liikkumisesta, ruuasta, asumisesta sekä tavaroiden ja palveluiden ostamisesta. Ekopaastoaja voi vaikkapa vaihtaa yksityisautoilun julkisiin kulkuneuvoihin, rajoittaa lämpimän veden käyttöä tai siirtyä kasvispainotteisempaan ruokavalioon. Tai ehkä vain hiljentyä ja antaa enemmän aikaa läheisilleen. Lisää paastovinkkejä löytyy kampanjan sivuilta.

Medialle suunnattu kampanja-avaus järjestetään helmikuun viimeisellä viikolla Marttojen opetuskeittiössä Helsingissä. Arkkipiispa Kari Mäkinen, ympäristöministeri Ville Niinistö, Suomen ympäristökeskuksen pääjohtaja Lea Kauppi ja nunna Elisabet leipovat yhdessä pullia ja keskustelevat arjen teoista ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Mukana ovat myös Kukkohovi, Taiveaho ja Takamaa. Tilaisuudessa julkistetaan kirkkojen ja Suomen ympäristökeskuksen yhteinen julkilausuma ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Lisätiedot

Viestintäasiantuntija Ulla Ala-Ketola, Suomen ympäristökeskus, puh. 040 740 1656, ulla.ala-ketola@ymparisto.fi

Tiedottaja Tuija Helenelund, Kirkon tiedotuskeskus, puh. 050 529 8503


Kohderyhmä: