Mitä jos et koskaan pääsisi vessaan? - Maailman käymäläpäivä 19.11.

World Toilet Day 2015 -logo
 

Maailman käymäläpäivää vietetään torstaina 19.11. SYKE on mukana edistämässä tavoitteiden saavuttamista Suomen vesiohjelma FinWaterWEI II:n välityksellä Kirgisiassa ja Tadzhikistanissa. Ohjelma tukee kestävää sanitaatiota rahoittamalla käymälöiden rakentamista, hygieniakasvatusta, kylien vesihuollon parantamista ja politiikkatason työtä.

YK:n asettama maailman käymäläpäivä muistuttaa koko maailmaa käymälöiden tärkeydestä ihmisten ja ympäristön terveyden kannalta. Tänä vuonna kiinnitetään erityistä huomiota siihen, miten huono sanitaatio lisää aliravitsemusta.

Kolmasosalla maailman seitsemästä miljardista ihmisestä ei ole vessaa. Huonot sanitaatio-olosuhteet lisäävät tautien ja aliravitsemuksen riskiä erityisesti naisten ja lasten keskuudessa. Turvallinen sanitaatio edistää myös useiden YK:n kestävän kehityksen ohjelman tavoitteiden saavuttamista.

Japanilaisnäytelmä Vessa on tuollapäin!

Käymäläseura Huussi ry esittää Maailman käymäläpäivän kunniaksi absurdin japanilaisnäytelmän Vessa on tuollapäin! Se kertoo omalaatuisen tarinan käymäläopastuksesta ja siihen liittyvistä liiketoiminnallisista haasteista. Näytelmä esitetään perjantaina 20.11. Tapahtumapaikkana on Tampereen Ylioppilasteatteri, Itsenäisyydenkatu 12, Tampere. Lisätietoa Huussi ry:n kotisivulta.

Lisää

Julkaistu 18.11.2015 klo 14.02, päivitetty 18.11.2015 klo 14.28

Aihealue:
Kohderyhmä: