Ympäristöhallinnon avoin tieto nyt yhdestä osoitteesta

Uutinen 3.2.2016 klo 9.07
Avoin tieto banneri 172 px ulkopuolinen käyttö

Suomen ympäristökeskus SYKE on tarjonnut avointa ympäristötietoa kaikkien käyttöön jo vuodesta 2008 OIVA - ympäristö- ja paikkatietopalvelun kautta. OIVA-palvelu poistui käytöstä ja 2. helmikuuta 2016 lähtien avoin ympäristötieto löytyy syke.fi-verkkosivuston uudesta Avoin tieto -palvelusta. Sen lyhytosoitteet ovat www.syke.fi/avointieto tai www.syke.fi/avoindata.

Palvelu sisältää sekä avointa dataa että jalostettuja tietotuotteita. Sieltä löydät niin paikkatieto- ja satelliittihavaintoaineistoja kuin ympäristötietojärjestelmiin tallennettuja tietoja. Voit hyödyntää aineistoja ottamalla käyttöön rajapintapalveluita, lataamalla dataa sekä käyttämällä palvelussa olevia sovelluksia.

Uuden palvelun avaamisen myötä SYKEssä otetaan käyttöön avoimen tietoaineiston käyttölupa - Creative Commons Nimeä 4.0. Lisenssin kohteena olevaa dataa voi vapaasti käyttää kaikin mahdollisin tavoin edellyttäen, että tiedon lähde mainitaan.

SYKEn tietojen käytön helpottaminen on osa valtionhallinnon pyrkimystä lisätä hallinnon tuottaman tietopääoman arvoa, luoda mahdollisuuksia uudelle liiketoiminnalle ja tutkimukselle, paremmalle päätöksenteolle, tehokkaammalle ja läpinäkyvämmälle hallinnolle sekä paremmille palveluille kansalaisille. Avoin julkinen data on julkisen organisaation tuottamaa tai hallinnoimaa tietoa, joka on konekielisessä muodossa ja maksutta kenen tahansa käytettävissä, muokattavissa ja jaettavissa sekä yksityisiin että kaupallisiin tarkoituksiin. Hallinnon tietovarantojen avaamista on vuosina 2013–2015 vauhditettu avoimen tiedon ohjelman toimenpitein.

Uuteen SYKEn Avoin tieto -palveluun tuottavat tietoa pääasiassa valtion ympäristöhallinnon virastot, erityisesti Suomen ympäristökeskus SYKE ja Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY-keskukset). Palvelu on ympäristöministeriön 2015 rahoittaman AVOT-hankkeen tulosta.

Pyydämme korjaamaan linkitykset

Pyydämme korjaamaan verkkosivuiltanne OIVA-palveluun johtaneet linkitykset uuteen Avoimen tiedon -palveluun. Palvelun lyhytosoitteet ovat www.syke.fi/avointieto tai www.syke.fi/avoindata.

Toivottavasti löydät etsimäsi tiedon uudesta palvelusta. Otamme mielellämme vastaan palautetta:
avoindata-sp

Linkit


Kohderyhmä: