Ounas- ja Tornionjoen virtaamat huipussa, Länsi-Suomessa virtaamat kasvuun

Tiedote 13.5.2016 klo 13.31

SYKEn ja Ilmatieteen laitoksen yhteinen Tulvakeskus ja Lapin ELY-keskus tiedottavat

Tornionjoki, Kukkolankoski 5.7.2015
Tornionjoki Kukkolankosken kohdalla heinäkuussa 2015. © Kuva: Riku Lumiaro SYKE

Tornionjoen tulvahuippu saavutetaan tänään tai huomenna. Ennusteen mukaan tulvavahingoilta vältytään Torniossa. Ounasjoen tulva on kääntymässä laskuun. Virtaamat nousevat viikonloppuna Länsi- ja Lounais-Suomen joissa. Etelä-Pohjanmaan joet saattavat tulvia ensi viikon alussa.

Tornionjoen vedenkorkeuden nousu on Torniossa hidastunut eilisestä ja keskimääräistä suurempi tulvahuippu on tänään tai huomenna. Torniossa veden pinnan ennustetaan nousevan enää muutamia senttejä ja ennusteen mukaan riskiä vahinkoriskirajan ylitykselle ei enää ole.

Ounasjoen virtaamat olivat suurimmillaan eilen ja kevättulva on nyt kääntymässä laskuun. Kittilässä vedenkorkeus on jo laskussa ja viikonlopun sateiden ei ennusteta enää kääntävän vedenpintaa uuteen nousuun.

Tenojoen virtaama on kääntynyt laskuun. Toista tulvahuippua ennustetaan ensi viikolle ja sen ennustetaan olevan tämän viikoista huippua suurempi tai samansuuruinen. Ivalojoen vedenpinta on jo selvästi laskenut tulvahuipusta. Sateet ja uudelleen lämpiävä sää hidastavat vedenpinnan laskua viikonvaihteessa.

Virtaamat nousevat Länsi-Suomessa

Viikonlopulle ennustetut runsaat sateet nostavat virtaamia Länsi- ja Lounais-Suomen joissa. Etelä-Pohjanmaan joet saattavat nousta tulvakorkeuksiin ensi viikon alussa, jos rankimmat sateet osuvat alueelle.

Lisätietoa

Twitter

Tulviin varautuminen

Lisätietoja

Tulvakeskus:

Johtava hydrologi Bertel Vehviläinen, Suomen ympäristökeskus SYKE, p. 0295 251 731

Tutkija Jari Uusikivi, Suomen ympäristökeskus SYKE, p. 0295 251 718

Tutkija Kalle Sippel, Suomen ympäristökeskus SYKE, p. 0295 251 646

Lapin Ely-keskus:

Insinööri Juha Kuivalainen, p. 0295 037 391

----

Viestintäasiantuntija Katri Haatainen, Suomen ympäristökeskus, p. 0295 251 135

.............................................................................

Tulvakeskus

Tulvakeskus on Ilmatieteen laitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen yhteinen palvelu, joka perustuu tiiviiseen yhteistyöhön ELY-keskusten ja pelastuslaitosten kanssa.


Kohderyhmä: