Jukka Aroviita

Erikoistutkija

FT (Jyväskylän yliopisto), dosentti (akvaattinen ekologia, Oulun yliopisto)

Yhteystiedot

Sähköposti: etunimi.sukunimi@syke.fi
Puhelin: +358 295 251 222
Suomen ympäristökeskus (Syke)
Meri- ja vesiratkaisut
Vesien- ja merenhoito
Postiosoite: PL 413, 90014 Oulu
Katuosoite: Paavo Havaksen tie 3, Oulu

@ Google Scholar, Twitter, ResearchGate

Tehtävät

Työskentelen Vesien- ja merenhoidon ryhmässä erikoistutkijana. Tehtäviini kuuluu tutkimusta ja asiantuntijatyötä. Tutkin ja kehitän järvien ja jokien ekologisen tilan arviointimenetelmiä. Koordinoin maa- ja metsätalouden hajakuormituksen vesistövaikutusten seurantaohjelmaa (ns. MaaMet).

Työn sisältö

Yhdessä kollegojeni kanssa olen kiinnostunut kehittämään sisävesien tilan arviointia niin että se parhaiten palvelee vesienhoitotyötä ja vesien tilan parantamista. Miten eri ihmistoiminnan vaikutukset vesiluontoon pystytään luotettavasti havaitsemaan? Entä miten vaikutukset pystytään erottamaan luonnon omasta, usein hyvin suuresta taustavaihtelusta?

Vesien tilan luotettava arviointi on tärkeää, jotta vesien tilaa parantavat toimenpiteet pystyttäisiin suuntaamaan mahdollisimman kustannustehokkaasti. Viime aikoina olemme kehittäneet tilastomallinnukseen perustuvia uusia arviointimenetelmiä, joiden avulla saadaan kattavampi ja luotettavampi kuva Suomen vesistöjen ekologisesta tilasta.

Hankkeiden kuvauksia löytyy nimihaulla hankehaavi-palvelusta. Tarkempaa tietoa työstäni löytyy myös seuraavilta sivuilta:

Julkaisut

Ajantasainen lista julkaisuistani löytyy Google Scholar ja ResearchGate -sivuiltani.

 

Julkaistu 8.5.2017 klo 14.50, päivitetty 6.2.2024 klo 13.16

Kohderyhmä: