SYKEn merentutkimusalus Aranda osallistuu Kanadan 150-vuotisjuhliin

Uutinen 30.6.2017 klo 9.07
Aranda
© Kuva: Panu Hänninen / Yha-kuvapankki

Samana vuonna, kun Suomi juhlii 100-vuotiasta itsenäisyyttään, on myös Kanadalla 150-vuotisjuhlat. Sen kunniaksi ja Kanadan Suomen suurlähetystön ja SYKEn yhteistyön tuloksena tutkimusalus Aranda osallistuu heinäkuun 1. päivänä pidettäviin juhlallisuuksiin. Tapahtumapaikkana on Hernesaaren ranta Helsingissä.

Aranda on yksi juhlallisuuksien keskipisteistä tarjoten paikan noin sadan vieraan kestitykselle ja tapahtumien seuraamiselle. Ohjelmassa on muun muassa NHL-pelaajien vesijeteillä ajon hyväntekeväisyyskilpailu, livemusiikkia ja laskuvarjohyppyjä.

Tilaisuuden isäntinä toimivat Kanadan Suomen suurlähettiläs Andrée Cooligan sekä asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Vieraina on merkittävä joukko molempien valtioiden, teollisuuden ja politiikan edustajia.

SYKE pääsee myös esittelemään juhlatilaisuudessa merentutkimustaan ja arktista osaamistaan. Samalla voidaan siirtää katsetta Itämerellä tapahtuvan tutkimuksen ohella Arandan kansainväliseen käyttöön. Aranda on hyvin arktiseen työhön soveltuva tutkimusalus ja ensi talvena suoritettava peruskorjaus tekee siitä entistä sopivamman valtamerikäyttöön. Se on lisäksi kustannuksiltaan edullisempi vaihtoehto kuin useimmat valtameritutkimukseen suunnitellut suuret alukset.

 

Kanada 150 vuotta
 
Suomi 100
 

Kohderyhmä: