Tapahtumat

Kansallinen mallinnusseminaari Viikissä 2018

Kaupungit ja maaseutu – hule- ja luonnonvesien hallinta

Kaupunkien ja maaseutujen rakennetut ympäristöt tarvitsevat tehokasta vesienhallintaa. Uudet ratkaisut ja laskennalliset menetelmät tarjoavat työkaluja ja mahdollisuuksia kestävien, kustannustehokkaiden ja luonnonmukaisten ratkaisujen löytämiseen luonnon- ja hulevesissä. Muuttuvat olosuhteet haastavat perinteisten vesienhallintamenetelmien toimivuuden ja uusia ratkaisuja tarvitaan niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Erityisesti kaupunkiympäristössä uusien menetelmien soveltamista hidastavat monet asiat, kuten epätarkat lähtöaineistot, mittausaineistojen puute, vajavaiset käyttökokemukset, mallinnusstandardien puute hulevesisuunnittelussa ja epävarmuus tulevaisuuden ilmaston vaikutuksista.

Kansallinen mallinnusseminaari on perinteeksi muodostunut tapahtuma, joka kokoaa yhteen vesialan käytännön, hallinnon ja tutkimuksen asiantuntijoita keskustelemaan ajankohtaisista teemoista ja tulevaisuuden näkymistä (http://mallinnusseminaari.fi/). Toivotamme kaikki ympäristön mallintamisen, seurannan, suunnittelun ja kunnostuksen parissa työskentelevät tervetulleeksi Viikkiin kuuntelemaan ja esittelemään teemaan liittyvää viimeisintä tutkimustietoa, käytännön kokemuksia, esimerkkejä ja kehitystarpeita!

Tänä vuonna tilaisuus järjestetään Suomen Ympäristökeskuksen uusissa tiloissa Viikissä. Tilaisuuden järjestämiseen osallistuvat Suomen Vesiyhdistyksen Hydrologian jaosto ja Hulevesijaosto.

 

Aika: 11.12.2018 klo 9.00–16.00

Paikka: Suomen ympäristökeskus, Viikki, Helsinki

Järjestäjä: Suomen ympäristökeskus ja Vesiyhdistys

Kohderyhmä: Ilmakehä-, geoinformatiikka-, kaupunki-, metsä-, ympäristö- ja vesitutkimuksissa matemaattisten mallien parissa työskentelevät suunnittelijat, opiskelijat, tutkijat ja asiantuntijat

 

Abstraktit ja ilmoittautuminen:

  • Abstraktien toimittaminen (englanniksi) 5.11.2018 jari.silander@ymparisto.fi
  • Ilmoittaudu 19.11.2018 mennessä oheisesta linkistä: ilmoittautumislinkki
  • Tilaisuus on maksuton ja englanninkielinen


Aika 11.12.2018 klo 9.00 - 16.00
   
Paikka Viikki, Helsinki.
   
Järjestäjä Lisätietoja: http://www.vesiyhdistys.fi/ tai jari.silander@ymparisto.fi (Hydrologian jaosto) ja nora.sillanpää@aalto.fi (Hulevesijaosto)
   
Yhteystiedot 040 747 3881
   
Ilmoittautuminen 19.11.2018
   
Hinta Maksuton

Julkaistu 25.9.2018 klo 14.30, päivitetty 25.9.2018 klo 16.13

Aihealue:
Kohderyhmä: