Ratkaisuja-blogi

Riku Lumiaro 172 px.jpg

Riku Lumiaro: Ratkaisuja globaalimuutokseen tarvitaan nopeasti

14.2.2017
Ilmaston lämpeneminen on tosiasia. Luonnolle muutos on liian nopea. Siksi ratkaisuna voivat olla lajiston siirrot, mutta aiheesta tarvitaan ennakoivaa tutkimusta ekosysteemien toimivuuden turvaamiseksi, ehdottaa biodiversiteetti- ja viestintäasiantuntija Riku Lumiaro Ratkaisuja-blogissa. Myös nopeat sopeuttamistoimet ja keskustelu arvoista ovat tarpeen.
www.syke.fi/ratkaisuja-blogi

Kysely

Mitä ajattelet ilmastonmuutoksesta

Miten ilmastonmuutos tulee mielestäsi vaikuttamaan meidän tavallisten ihmisten elämään? Millaisia muutokset ovat esimerkiksi kuntatasolla, metsänkäsittelyssä tai vaikka tulviin varautumisessa? Millaisia hyötyjä tai haittoja arvelet ilmastonmuutoksen tuovan? Lue lisää

UUTISIA

Aranda syväluotaa jälleen Suomenlahtea – 100 vuotta itsenäisen Suomen merentutkimusta

Kuva: Panu Hänninen
© Panu Hänninen

Kymmenen hengen tutkimusryhmä selvittää seuraavien viiden päivän aikana Arandalla Suomenlahden kuntoa. Valtaosa retkikunnan työpanoksesta kohdistuu kemiallisiin ja fysikaalisiin mittauksiin. Kemiallisiin kohteisiin kuuluu muun muassa Suomen perinteisesti seuraama meriveden öljypitoisuus. Seurantamatkan tulokset raportoidaan helmikuussa. Lue lisää.

 

Kokeiluhankkeilla kohti kestävää Eurooppaa

Tuulen mittausta
 
 

Suomi on vahvasti esillä Euroopan ympäristökeskuksen uudessa raportissa Sustainability transitions: Now for the long term. Suomen ympäristökeskuksen koordinoima Hiilineutraalit kunnat (HINKU) -hanke nostettiin yhdeksän parhaan esimerkin joukkoon Euroopassa. Ruohonjuuritason kokeiluhankkeet ovat tärkeässä roolissa kestävämmän yhteiskunnan rakentamisessa. Lue lisää.

Uutiskirjeet

Vesikirje

Suomesta vipuvoimaa Andien alueen vesiyhteistyölle

Vesikirje 4/2016

Andien alueen hydrologisten ja meteorologisten laitosten johtajien palaute kolmevuotisesta PRASDES-projektista oli mieluisaa kuultavaa SYKEn projektipäällikölle Johanna Korhoselle marraskuisessa päätösseminaarissa Ecuadorissa. Projektin parhaaksi saavutukseksi osallistujat nostivat yhteistyön vahvistumisen eri tasoilla.

 

Tunnelmallista joulua!

Uusi vuosi, uudet mahdollisuudet

HINKU-uutiskirje 4/2016

Vuosi 2016 osoitti, että Hinku-kunnat ovat saaneet melkoisen lumipalloefektin aikaiseksi. Kaikki merkit viittaavat sen vahvistumiseen ensi vuonna. Hinku-kunnat kaikkine toimijoineen ovat saaneet tämän aikaiseksi.
       

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Rannikkojokien virtaamat pakkassään vuoksi laskussa (Tulvakeskus 21.2.) Lue lisää

Tapahtumat

  • HINKU-kevätkokous ja Hiilineutraali Suomi 2050 29.3.2017 klo 10.00
    Tervetuloa HINKU-foorumin, Climate Leadership Councilin ja Porvoon kaupungin yhdessä järjestämään ilmastotilaisuuteen. Kunnat, yritykset, valtio, kansalaiset, tutkimuslaitokset: Tehdään yhdessä töitä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Osoitetaan konkreettisin teoin, että tavoite on saavutettavissa.
Lisää tapahtumia

Poimintoja tieteellisistä artikkeleista

YMPÄRISTÖ-LEHTI

Ympäristö 1/2017 kansi

Pietarin Vodokanal pelkää yksityistämistä

Uusi Ympäristö-lehti kertoo Pietarin jätevedenpuhdistuksen menestystarinan sekä sen, miten kaavoituksen sääntely muuttuu ja tulvaennusteet syntyvät. Lisää Ympäristö 1/2017

POLICY BRIEF

SYKE_policybrief_SU_16072016_kansi_125.jpg

Metsien hiilinielut otettava mukaan biotalouden kestävyystarkasteluihin

Metsien hiilinielut vähentävät ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Puun ja metsien käyttö vaikuttaa väistämättä nieluihin ja tämä on otettava huomioon, kun haetaan kustannustehokkaita keinoja ilmastonmuutoksen hillintään. Pariisin ilmastosopimuksen toteuttamiseksi nielujen kasvattaminen on tärkeää. Lue lisää

Julkaisuja

SYKEreports39_2016_en_kansi

Management of water balance in mining areas – WaterSmart

Tutkimuksessa on selvitetty mahdollisuuksia hyödyntää jatkuvatoimisten veden määrän ja laadun mittauslaitteita sekä testattu matemaattisia malleja vesitaseen laskemiseksi kaivoksilla. Tutkimuksessa selvitettiin myös miten seurantatulokset ja mallintamistyökalut voidaan integroida kaivosten hallintajärjestelmään ja prosessien valvontaan. Lue lisää

Kaikki julkaisut

Seuraa meitä