Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

SYKE loikkii SuomiAreenalla 10.-12.7!

Uutinen 6.7.2017 klo 12.45
SuomiAreena2017_Jorma panelistit_556px (2)
 

Nyt otetaan pitkiä loikkia kerrostalojen energiansäästön edistämiseksi ja uusiutuvan energian lisäämiseksi! Suomen ympäristökeskus ja Lähienergialiitto järjestävät SuomiAreenalla Porissa keskustelutilaisuuden, jota vetää valtakunnan monipuolisin loikkija, tanssija, koreografi Jorma Uotinen.

Tule mukaan livenä tai seuraa sosiaalisessa mediassa, miten panelistit ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen,  Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen, Vihreiden kansanedustaja Johanna Karimäki, Suomen ympäristökeskuksesta professori Jyri Seppälä, Lähienergialiiton puheenjohtaja, professori Raimo Lovio ja Isännöitsijä 2016 -palkinnon voittanut Jari Nieminen haastavat yleisön loikkimaan aina vain korkeammalle.

Maikkarin lavalla improvisoidaan

Suomiareena_Jorma ja Matti
 

Tule seuraamaan, kuinka Jorma Uotinen valmentaa SYKEn viestintäasiantuntija Matti Lindholmia elämänsä loikkaan MTV-lavalla Kauppatorilla keskiviikkona 12.7. klo 10.40-11. Matti kehittää yhteisöllistä verkkopalvelua energialoikka.fi, joka kannustaa ihmisiä jakamaan oman energialoikkansa ja tekemään niitä yhdessä.

"Hirmu monet suomalaiset haluaisivat ottaa ympäristöä nykyistä paremmin huomioon ja taistella ilmastonmuutosta vastaan, mutta sitten he kohtaavat erilaisia esteitä, kuten kiire tai taloyhtiöbyrokratia, ja lannistuvat. Tällaisten esteiden ylittäminen on energialoikan tärkein tavoite. Haluamme olla mukana vahvistamassa positiivista tulevaisuudenuskoa ja lannistumattomuutta vastoinkäymisten edessä", Matti sanoo.

Tule moikkaamaan meitä teltalle

Suomen ympäristökeskuksella on teltta yhdessä Tuulivoimayhdistyksen kanssa

Kansalaistori, Yrjönkatu, Eetunaukiosta eteenpäin telttapaikka 60
maanantaista keskiviikkoon 10.-12.7. klo 10-17

Tuo teltalle omat tarinasi, kokemuksesi ja kysymyksesi, mietitään vastauksia yhdessä. Paikalla muun muassa SYKEn energia-asiantuntija Pasi Tainio ja yhteisöllistä verkkopalvelua energialoikka.fi:tä kehittävä Matti Lindholm. Matti kerää esimerkkejä onnistuneista ja epäonnistuneista energiaremonteista. Teltalla voi myös kysyä vinkkejä oman energiankäytön ekotehostamiseen sekä osallistua kilpailuun.

Huonelämpötila
 
Sauna
 
Kimppahankinnat
 
Vedenlämmitys ja suihku
 
Yhteisautot
 
Sähkönkäyttö kerrostaloissa
 

Lisätietoja

Viestintäasiantuntija Ulla Ala-Ketola, Suomen ympäristökeskus, puh. 040 740 1656, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
 


Aihealue:
Kohderyhmä: