Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Kokemäenjoen tulvatilanne helpottunut toistaiseksi

Tiedote 19.1.2018 klo 14.54

Tulvakeskus ja Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan ELY-keskukset tiedottavat

Talo ja tulva
© Marko Toivio, Satakunnan Pelastuslaitos

Kokemäenjoen pinta on saatu hyyderäjäytysten ja virtaaman pienentämisen ansiosta laskemaan Huittisissa lähes puolella metrillä ja tulvatilanne on siten helpottunut. Porissa vedenpinta on pysynyt edelleen eilisissä tulvalukemissa, mutta lähtee sielläkin pian laskuun aamulla alkaneen jäädytysajon seurauksena.

Huittisissa tulva ehti kastella joukon vapaa-ajanasuntoja, mutta asuinrakennukset säästyivät vahingoilta. Vapaa-ajanasunnoille tuli vähäisiä vahinkoja myös Porin seudulla.

Uusi lauhempi jakso voi pahentaa taas tulvatilannetta

Etelä-Suomeen on ennustettu viikonlopuksi ja alkuviikoksi jopa alle -10 asteen pakkaslukemia, mikä yhdessä virtaaman pienentämisen kanssa edistää jääkannen muodostumista. Tiistaista alkaen virtaamaa kasvatetaan jälleen vähitellen.

Sään ennustetaan lauhtuvan tiistaista alkaen ja ensi viikolle on ennustettu myös lumi- ja räntäsateita. Lauhan jakson ennustetaan jatkuvan ainakin torstaihin. Sään lauhtuminen voi kasvattaa jälleen virtaamia ja aiheuttaa myös paikallisia tulvia.

Tulvatilannetta koko Suomessa voi seurata lähes reaaliajassa osoitteessa www.ymparisto.fi/tulvatilanne

Lisätietoja

  • Tulvakeskus / Suomen ympäristökeskus SYKE: johtava hydrologi Bertel Vehviläinen, puh. 0295 251 731 tai 040 561 5533, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
  • Tulvakeskus / Ilmatieteen laitos: päivystävä meteorologi
  • Varsinais-Suomen ELY-keskus: johtava vesitalousasiantuntija Juha-Pekka Triipponen, puh. 0295 022 953, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
  • Pirkanmaan ELY-keskus: johtava vesitalousasiantuntija Diar Isid, puh. 0295 036 188, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi tai vesitalousasiantuntija Harri Mäkelä, puh. 0295 036 359, etunimi.t.sukunimi@ely-keskus.fi

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset
Tulvatilanne: http://www.ymparisto.fi/tulvatilanne

.............................................................................

Tulvakeskus

Tulvakeskus on Ilmatieteen laitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen yhteinen palvelu, joka perustuu tiiviiseen yhteistyöhön ELY-keskusten ja pelastuslaitosten kanssa.


Kohderyhmä: