Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Suomen luonnon päivää juhlitaan elokuun viimeisenä lauantaina

Tiedote 22.6.2016 klo 9.00

Suomen ympäristökeskus, Suomen luonnonsuojeluliitto, Metsähallituksen luontopalvelut, Biologian ja maantieteen opettajien liitto tiedottavat 22.6.2016

Suomen luonnon päivän logo
 

Valtakunnallista Suomen luonnon päivää vietetään 27.8.2016. Neljättä kertaa järjestettävän luonnon päivän ideana on juhlia luontomme tuomaa iloa ja oivaltaa sen hyvinvointia edistävä vaikutus. Suomen luonnon päivänä järjestetään retkiä ja tapahtumia ympäri Suomen. Kuka tahansa voi lähteä mukaan järjestämään tapahtuman tai osallistumaan tapahtumiin.  

Osallistua voi niin marjastuksen kuin sienestyksen merkeissä, bongailla etelään paluumuuttavia lintuja, käydä nauttimassa kesän viimeisistä uintiretkistä tai järjestää luontopolku lempimetsään. Kahvihetki tai eväsretki pihapiirissä voi olla myös tapa iloita luonnossa olosta. Elokuun viimeinen viikonloppu soveltuu hyvin yhdessä tekemiseen ja Suomen luonnon juhlistamiseen.

Suomen satavuotisjuhlavuonna 2017 luontoon yhdessä neljänä päivänä

Vuonna 2017 luonnon päivien juhlinta laajenee satavuotiaan Suomen kunniaksi. Neljä eri vuodenaikojen Luonnon päivää kutsuu luontoon yhdessä kokemaan, maistamaan ja tuntemaan luonnon lähipuistossa, metsässä, järvellä tai kansallispuistossa. Luonnon päivät 2017 -ohjelmahanke on saanut virallisen Suomi100 -statuksen. Talviluonnon päivänä 4.2.2017 sukelletaan talveen. Keväisenä Luonnon päivänä 20.5.2017 villiinnytään luonnosta. Kesäyöhön rakastutaan 17.6.2017 juhlimalla esimerkiksi Suomen uusimman kansallispuiston Hossan avajaisia. Juhlinta huipentuu elokuun viimeisenä lauantaina Suomen luonnon päivään 26.8.2017, jolloin laulu kajahtaa kansallispuistoissa ympäri maata.

Suomen luonnon päivä siirtyy satavuotissivulle www.luonnonpaivat.fi

Satavuotisjuhlintaa ennakoiden neljälle vuoden 2017 Luonnon päivälle on rakennettu uudet verkkosivut, joita testataan jo vuonna 2016 Suomen luonnon päivän yhteydessä. Uusi verkkopalvelu aukesi kesäkuussa osoitteessa www.luonnonpaivat.fi. Elokuun alussa julkaistaan uusi tapahtumailmoittamislomake, jonka avulla Suomen luonnon päivän tapahtumajärjestäjät pääsevät itse ilmoittamaan tapahtumansa kartalle. Uudistus mahdollistaa myös spontaanit pop up -tapahtumat – voit ilmoittaa tapahtumasi osaksi juhlintaa koska vain.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Ideoi itsesi näköinen Suomen luonnon päivän tapahtuma jo kesän aikana ja ilmoita se kartalle elokuun alussa osoitteessa www.luonnonpaivat.fi. Suomen luonnon päivän tapahtumien suunnittelu ja niistä viestiminen kannattaa jo aloittaa kesän aikana. Edellisvuosien kokemuksien mukaan tapahtumat onnistuvat sitä paremmin, mitä useampi taho on niitä järjestämässä ja niistä viestimässä. Voit myös ryhtyä lähettilääksi ja innostaa kaverisikin mukaan.

Monien perinteisten tapahtumajärjestäjien lisäksi mukaan on tullut uusia toimijoita ja hankkeita. Esimerkiksi Natur och Miljö rf järjestää Lasten Itämeriprotesti – Barnens Östersjöprotest -tapahtuman Helsingin kansalaistorilla. Viherliitto puolestaan järjestää elokuun viimeisellä viikolla puiden halauskampanjan osana Suomen luonnon päivää, missä tuodaan esille luonnon hyvinvointivaikutuksia.

Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio toimii Suomen luonnon päivän suojelijana vuosina 2016 ja 2017.

Suomen luonnon päivän viralliset järjestäjät ovat Suomen ympäristökeskus, Suomen luonnonsuojeluliitto, Metsähallituksen luontopalvelut ja Biologian ja maantieteen opettajien liitto. Edellisvuosien tapaan päivää on rakentamassa yli 70 tapahtumajärjestäjää kyläyhdistyksistä ministeriöihin.

Lisätiedot

Suomen luonnon päivän järjestelyt ja viestintä
Biodiversiteetti- ja viestintäasiantuntija Riku Lumiaro, Suomen ympäristökeskus, p. 040 509 8654, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Suomen luonnon päivän järjestelyt ja yritysyhteistyö
Viestintäpäällikkö Matti Nieminen, Suomen luonnonsuojeluliitto, p. 050 564 2283, etunimi.sukunimi@sll.fi

Uudistuneet verkkosivut ja Suomi 100 -juhlavuoden järjestelyt
Erikoissuunnittelija Eveliina Nygren, Metsähallituksen luontopalvelut, p. 040 759 6057, etunimi.sukunimi@metsa.fi

Seuraa meitä

www.suomenluonnonpaiva.fi
Facebook > SuomenLuonnonPaiva
Twitter >  #luonnonpäivä, @Luonnonpaiva
Instagram > Luonnon päivät 2017

Merkitse Suomen luonnon päivä 27.8.2016 kalenteriisi

 


Kohderyhmä: