Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Suomen luonnon päivää juhlitaan myös kouluissa

Tiedote 13.8.2013 klo 11.31

Suomen ympäristökeskus SYKE, Suomen luonnonsuojeluliitto SLL, Metsähallituksen
luontopalvelut, Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL tiedottavat

Suomen luonnon päivä 222

Maamme ainutlaatuista luontoa juhlitaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa virallisesti, kun Suomen luonnon päivää vietetään lauantaina 31.8.2013. Päivän ideana on juhlia luontomme tuomaa iloa ja oivaltaa sen hyvinvointia edistävä vaikutus.

Koululaiset yhtenä pääkohderyhmänä

Suomen luonnon päivän eräs tärkeimmistä kohderyhmistä ovat koululaiset, joille tarjotaan mahdollisuus osallistua päivän viettoon Suomen luonnon päivää edeltävällä viikolla 26.–30.8. Esimerkiksi opettajia rohkaistaan viemään koululaisia ulos luontoon ja oppilaille tarjotaan Metsän tarina -elokuva omakustannehintaan.

Erilaiset retket tulevat olemaan yleisin tapa viettää Suomen luonnon päivää. Retkien ei tarvitse olla asiantuntijaretkiä vaan luontoon voi lähteä myös juhlamielellä. Opettajat voivat lähteä luokan kanssa ulos lähiluontoon oppimaan, keräämään tietoa ja jakamaan kokemuksiaan – myös sosiaalisessa mediassa. Koululaisten toivotaan löytävän tunteita luonnossa oleskellessaan. Päivä ei tarvitse välttämättä suurta suunnitelmaa tai toimintaa – luonnon voi myös kokea!

Kouluille tarjotaan Metsän tarina -elokuvan koululaisnäytöksiä 26.–30.8. omakustannehintaan, noin 2–7 euroa oppilasta kohden riippuen elokuvateatterista. Metsän tarina on koko perheen elokuva suomalaisesta metsästä, sen värikkäästä ja monimuotoisesta elämästä. Elokuvan pääosissa ovat metsän lukuisat asukkaat: karhut ja hirvet, käärmeet ja pöllöt, muurahaiset, sammakot ja liito-oravat, muinaiset sielulinnut kuten kuukkeli, palokärki ja monet, monet muut.

Metsähallituksen luontokeskuksissa järjestetään erilaisia tapahtumia Saaristomereltä Tunturi-Lappiin, joihin koulut ja oppilaat voivat osallistua lauantaina 31.8. Päivän päätapahtuma järjestetään Suomen luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa. Vinkkejä päivän viettoon ja tietoa retkistä löytyy Suomen luonnon päivän verkkosivuilta.

Ole mukana luomassa uutta kansanperinnettä

Suomen luonnon päivä tarjoaa mahdollisuuden olla mukana luomassa uutta suomalaista kansanperinnettä. Kaikenlaiset yhteisöt ja vapaat ryhmittyvät ovat tervetulleita osallistumaan päivän viettoon, kukin haluamallaan tavalla.

Suomen luonnon päivän viralliset järjestäjät ovat Suomen ympäristökeskus SYKE, Suomen luonnon-
suojeluliitto, Metsähallituksen luontopalvelut ja Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL. Erilaisia tapahtumajärjestäjiä on paljon Martoista eri ministeriöihin.

Merkitse Suomen luonnon päivä 31.8.2013 kalenteriisi ja nauti luontomme kauneudesta!

Lisätiedot

Viestintäasiantuntija Riku Lumiaro
Suomen ympäristökeskus SYKE
puh. 040 509 8654
etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Viestintäpäällikkö Matti Nieminen
Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 050 564 2283
etunimi.sukunimi@sll.fi

Viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist
Metsähallituksen luontopalvelut
puh. 0400 425 666
etunimi.sukunimi@metsa.fi


Kohderyhmä: