Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Ympäristö-lehdestä kestävän kehityksen aikakauslehti

Tiedote 16.9.2013 klo 12.26
Ympärsitölehti uusi, kansi 2

Ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen julkaisema Ympäristö-lehti on uudistunut korkealaatuiseksi kestävän kehityksen aikakauslehdeksi.  Sekä ulkonäöltään että sisällöltään uudistuneen  lehden ensimmäinen numero ilmestyi tänään.

Lehti yhdistää vanhan Ympäristö-lehden ja ympäristöministeriön aiemmin julkaiseman Asu & Rakenna -lehden sisällöt. Se innostaa kestävän kehityksen mukaiseen ajatteluun ja toimintaan, kannustaa avoimeen keskusteluun sekä  taustoittaa ja syventää ympäristökysymyksiä. Tavoitteena on saavuttaa yhä laajempi joukko lukijoita, myös sellaisia, joille ympäristöasiat eivät vielä ole kovin tuttuja.

Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa 60-sivuisena.

Ensimmäisen lehden aiheita ovat muun muassa Suomen Luontokeskus Haltian puuarkkitehtuuri, rakennusten uusiokäyttö ja tulossa olevat IPCC:n ilmastoraportit. Kolumnistivieraana on presidentti Tarja Halonen.

”Tavoitteenamme on tehdä korkealaatuista aikakauslehteä kestävästä kehityksestä. Taloudellinen menestys, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja ympäristönsuojelu ovat kytkeytyneitä toisiinsa. Tästä  tarvitsemme lisää tietoa ja ymmärrystä. Taustoittavalle aikakauslehdelle on edelleen tilausta”, sanoo lehden päätoimittaja, ympäristöministeriön viestintäjohtaja Jussi Salmi.

"Uudistunut lehti haluaa innostaa lukijoitaan ajattelemaan ja toimimaan ympäristömme hyväksi. Se tuo esiin erilaisia näkökulmia ja esimerkkejä sekä kertoo alan viimeisistä tutkimuksista", sanoo Suomen ympäristökeskuksen viestintäjohtaja Kirsi Norros.

Lehti on osa isompaa ympäristöhallinnon viestinnän välineiden uudistusta. Lähiaikoina julkistetaan myös ympäristö.fi -verkkosivut täydentämään jo ilmestyneitä ympäristöministeriön, SYKEn ja ARAn organisaatiosivustoja.

Lisätiedot:

  • Jussi Salmi, päätoimittaja, ympäristöministeriön viestintäjohtaja, p. 040 830 7133
  • Kirsi Norros, Suomen ympäristökeskuksen viestintäjohtaja, p. 040 740 1693

Ympäristölehti

  • Lehden tilaukset: p. (03) 4246 5340 tai tilaajapalvelu@stellatum.fi Irtonumeroita myy Akateeminen Kirjakauppa ja kustantaja Stellatum Oy.


Kohderyhmä: