Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Raportti Euroopan ympäristön tilasta julkaistaan 4.12.2019

Uutinen 29.11.2019 klo 13.59

Euroopan ympäristökeskus EEA julkaisee joulukuun alussa kuudennen Euroopan ympäristö – tila ja näkymät 2020 -raportin. Raportti tarkastelee viiden vuoden välein eurooppalaisen ympäristöpolitiikan ja ympäristön tilaa, trendejä ja tulevaisuuden näkymiä suhteessa globaaliin ympäristön tilaan.

”Raportti kokoaa yhteen mittavan selvitys- ja tutkimustyön, ja tarjoaa ikkunan Euroopan ja eri maiden ympäristöntilan tarkasteluun. Se myös kertoo, miten meidän suomalainen ympäristö sijoittuu eurooppalaisessa vertailussa. Raportin tuloksia on kuunneltava. Suomi korostaa EU:n puheenjohtajamaana tietopohjaisen ympäristösääntelyn tärkeyttä”, sanoo valtiosihteeri Terhi Lehtonen ympäristöministeriöstä.

Euroopan ympäristö - tila ja näkymät 2020 -raportti julkaistaan 4.12. Brysselissä. Tilaisuudessa raportin tuloksia avaavat ja kommentoivat mm. EEA:n pääjohtaja Hans Bruyninckx ja ympäristöministeriön valtiosihteeri Terhi Lehtonen. Tilaisuus on Suomen EU-puheenjohtajakauden tapahtuma.

Keskustelu jatkuu sidosryhmätilaisuuksissa

Ympäristöministeriö, Suomen ympäristökeskus ja Ympäristötiedon foorumi kutsuvat kaikki ympäristön tilasta kiinnostuneet keskustelemaan Suomen ja Euroopan ympäristöpolitiikan haasteista ja tulevaisuuden mahdollisuuksista. Keskustelu alkaa aamukahvitilaisuudessa 14.1.2020 ympäristöministeriön Pankkisalissa. Myöhemmin talvella järjestetään työpajat tutkijoille ja tiedeviestijöille sekä päätöksentekijöille ja yrityksille.

Lisätietoja


Kohderyhmä: