Suomen ympäristökeskus menestyi jälleen Suomen Akatemian rahoitushaussa

Uutinen 17.12.2021 klo 13.26
Valmistautumista hyperspektri dronelentoon.

Suomen ympäristökeskuksen johtama hanke ja kolme muuta konsortiohanketta, joissa SYKE on mukana, saivat rahoitusta Suomen Akatemian Vihreän ja digitaalisen siirtymän avainalat -haussa. Rahoitus on myönnetty vuosille 2022–2024.

Rahoituspäätös merkitsee, että SYKE saa rahoitusta laajasti erilaisia kestävyyshaasteita ratkoville digitalisaatiota edistäville yhteistyöhankkeille.

SYKEn vetämistä hankkeista rahoitusta sai "Hiilineutraaliuden spatiaalisesti tarkka yhdennetty arviointi boreaalisessa maisemassa ja alueilla" -hanke, jota johtaa SYKEn tutkimusprofessori Martin Forsius. Konsortiohanke saa rahoitusta noin kaksi miljoonaa euroa, josta SYKEn osuus on noin 500 000 euroa.

Hankkeen tekeminen liittyy läheisesti IBC-Carbon-, SysteemiHiili- ja HINKU-hankkeisiin sekä FEO/FinBIF -tutkimusinfrastruktuuriin. Hankkeessa ovat mukana Ilmatieteen laitos, Itä-Suomen yliopisto sekä Helsingin yliopisto.

Rahoitusta myös kolmelle muulle konsortiohankkeelle

Rahoitusta saivat myös kolme muute konsortiohanketta, joissa SYKE on mukana. Rahoitusta sai Ilmatieteen laitoksen Anders Lindforsin vetämä "Sähkön kysyntäjoustoa avoimeen lähdekoodiin perustuvalla järjestelmällä" -hanke, jota SYKEssä koordinoi erikoistutkija Enni Ruokamo, Turun yliopiston Petteri Alhon vetämä "Vihreä ja digitaalinen siirtymä valuma-aluetasoisessa vesivarojen hallinnassa" -hanke, josta SYKEssä vastaa erikoistutkija Anna-Kaisa Ronkanen sekä Aalto yliopiston Sampsa Hyysalon vetämä "Energiamurroksen digitaalisoituneet energiayhteisöt" -hanke, jossa SYKEn vastuuhenkilönä on erikoistutkija Kaisa Korhonen-Kurki. SYKEltä hanketta on mukana vetämässä myös erikoistutkija Jani Lukkarinen.

Lisätietoja

  • Tutkimusjohtaja Eeva Primmer, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@syke.fi
  • Tutkimusprofessori Martin Forsius, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@syke.fi

Aihealue:
Kohderyhmä: