Uusi jäte- ja tuotetiedon verkkopalvelu Jätehuoltokompassi on julkaistu

Uutinen 27.3.2023 klo 10.13
© Kai Widell

Jätehuoltorekisterin ja tuottajarekisterin tietoja kokoava verkkopalvelu, jatehuoltokompassi.fi, on julkaistu. Jätehuoltokompassi on suunnattu kaikille, jotka haluavat tietoa jätehuoltorekisteriin ja tuottajarekisteriin merkityistä toiminnanharjoittajista.

Jätehuoltorekisterin hakusivulta käyttäjä voi etsiä kuljettajaa tai välittäjää tietylle jätteelle ja tarkistaa, onko yrityksellä oikeus kuljettaa tai välittää tiettyjä jätteitä. Hakuehtoina voi käyttää jätteen kuljettajan tai välittäjän nimeä, y-tunnusta, kotipaikkaa, toiminta-aluetta tai kuljetusta tai välitystä tarvitsevan jätteen jätenimikettä.

Tuottajarekisterin hakusivulta voi tarkistaa, onko yritys hoitanut tuottajavastuuvelvoitteensa asianmukaisesti. Hakuehtoina voi käyttää joko tuottajan nimeä, y-tunnusta, tuottajayhteisöä, valtuutettua edustajaa, tuoteryhmää tai tuottajavastuualaa. Tuottajavastuu tarkoittaa yritysten velvollisuutta järjestää tuottajavastuun piiriin kuuluvien tuotteidensa jätehuolto, kun tuotteet poistetaan käytöstä.

Verkkopalveluun on koottu myös useita hyödyllisiä linkkejä, jotka johtavat jätteisiin ja tuotteisiin liittyviin viranomaispalveluihin ja verkkosivustoihin. Tulevaisuudessa Jätehuoltokompassiin on tarkoitus koostaa lisää jäte- ja tuotetietoa avoimesti hyödynnettäväksi.

Jätehuoltokompassiin liittyviä kysymyksiä ja palautetta voi lähettää Suomen ympäristökeskukselle, osoitteeseen jatehuoltokompassi-tuki@syke.fi.

Jätehuoltokompassin on toteuttanut Suomen ympäristökeskus ja rahoittanut ympäristöministeriö.

Lisätietoa:

ryhmäpäällikkö Tuuli Myllymaa, etunimi.sukunimi@syke.fi, p. 029 525 1437, Suomen ympäristökeskus


Kohderyhmä: