Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Vesistökunnostusverkoston uutiskirje 3/2019

24.5.2019 klo 11.36
Hinkalankoski_2019

Renkajoki saatiin esteistä vapaaksi

Etelä-Hämeessä Vanajaveden alueella juhlitaan unelman toteutumista: Renkajoki on saatu esteettömäksi. Joen kaikki seitsemän patoa on saatu muutettua kalan kulun mahdollistaviksi pohjapadoiksi. Lähes 20 vuotta siihen meni, 270 000 euroa siihen vaadittiin ja 14 rahoittajan panosta siihen tarvittiin, klapinmyyntiä unohtamatta. Lue lisää

 

Tule mukaan havaitsemaan taimenen pienpoikasia!

Poikastarkkailu_Henrik Kettunen
 

Vaelluskalojen pienpoikaslaskennoissa kokeillaan uusia havainnointitapoja. Kaikki asiasta kiinnostuneet voivat ilmoittaa havaintojaan kutusoraikkojen lähistöllä vesirajassa näkemistään taimenen pienpoikasista. Havainnot ilmoitetaan verkkosivustolle, jota voi käyttää myös kännykällä.

Pienpoikasten laskenta on kaloille harmiton, hyödyllisen informatiivinen ja suositeltava seurantamenetelmä kaikille vaelluskalojen elvyttämisestä kiinnostuneille! Lue lisää

 

Kunnostaminen kiinnostaa - Mikkelin seminaari on täynnä

Mikkelissä 3.-5.6. järjestettävään vesistökunnostusverkoston vuosiseminaariin on ilmottautunut huikeat 200 ihmistä! Seminaari on täynnä, mutta sitä voi seurata reaaliaikaisesti verkossa. Striimauslinkit löytyvät verkoston sivuilta. Esityksiin voi myös tutustua myös jälkeenpäin verkoston YouTube-kanavalla.

Mikäli olet ilmoittautunut, etkä pääsekään paikalle niin muistathan perua tulosi, jotta paikkasi vapautuu jonottavalle. Peruutuksen voi tehdä lähettämällä sähköpostia Anne Eiralle (etunimi.sukunimi@ymparisto.fi).

Ohjelmaan voi tutustua täällä

  

Kansainväliset vesialan asiantuntijat kokoontuvat Lahteen

Lahden Sibeliustalolla 17.-20.6. järjestettävän EUROPE-INBO -konferenssiin odotetaan noin 150-200 vesialan asiantuntijaa ympäri Eurooppaa ja myös sen lähialueilta Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä. Konferenssi antaa erinomaisen mahdollisuuden osallistua vesienhoidon kehittämiseen, koska tilaisuudesta laaditaan yhteinen INBO-verkoston lausuma EU-komissioon käyttöön.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Vielä ehdit ilmoittautua täällä.

  

Ruokahukka ruotuun vesien äärellä

Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin –hankkeen vesien äärellä järjestetyt tilaisuudet kannustavat ajattelemaan omien toimiemme vaikutuksia ympäristöön sekä ryhtymään tekoihin vesistöjen hyvinvoinnin edistämiseksi. Kaiken kaikkiaan hankkeessa järjestetään noin 60 vesien tilan parantamisen aihepiiriin liittyvää tapahtumaa ympäri Suomea.

Maa- ja kotitalousnaisten ja Vesistökunnostusverkoston yhteisessä hankkeessa (2017-2019) tuotetaan kuluttajille tietoa mahdollisuuksista parantaa vesistöjen tilaa. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja aktivoida ihmisiä vapaaehtoiseen vesienhoitotyöhön.

Hankkeessa on tuotettu runsaasti materiaalia, kuten vesien tilan parantamiseen liittyviä artikkeleita ja webinaareja.

    

TAPAHTUMIA

 

Seuraamalla verkoston tapahtumakalenteria saat tiedon vesien tilan parantamiseen liittyvistä tapahtumista!

Seuraa myös SYKEn julkaisemaa Vesikirjettä, joka käsittelee vesiasioita paikallisista globaaleihin kysymyksiin ja käytännön asioista uusimpiin tutkimustuloksiin.

 

Kohderyhmä: