Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Antti Parjanne

Kehitysinsinööri
Vesikeskus

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
Puhelin: +358 295 251494
Skype: parjanne

Suomen Ympäristökeskus (SYKE)
Vesikeskus
Käynti- ja postiosoite: Latokartanonkaari 11, 00790 Helsinki

Twitter @Parjanne

Antti Parjanne @LinkedIn

Antti Parjanne @ResearchGate

Antti Parjanne @Google Scholar

 

Nykyinen tehtävä

Toimin asiantuntijana ja tutkijana SYKEn Vesikeskuksessa Vesien hallinta ja arviointi -ryhmässä. Tehtävänkuvaani kuuluvat tulvariskien hallinnan suunnittelun valtakunnallinen kehittäminen ja koordinointi sekä asiantuntijapalvelut ELY-keskuksille ja maa- ja metsätalousministeriölle. Toimin myös tulvariskiasiantuntijana SYKEn ja ILn yhteisessä Tulvakeskuksessa.

Tausta

Olen vesitalouden Diplomi-insinööri Aalto-yliopistosta. Sivuaineena opiskelin geoinformatiikkaa. Diplomityön tein SYKEen tulvariskien hallintasuunnitelmista 2010, jonka jälkeen työnkuva keskittyi tulvadirektiivin ja tulvariskilain 1. kierroksen toimeenpanoon vuoden 2015 loppuun asti. Sen jälkeen olen tehnyt koordinointi- ja asiantuntijatyön ohella myös tutkimus- ja kehitystyötä mm. tulvariskien arviointiin ja ilmastonmuutoksen vaikutuksiin liittyen. Olen toiminut tulvariskien hallinnan valtakunnallisen koordinointiryhmän sihteerinä ja Suomen edustajana EU:n tulvatyöryhmässä.

Nykyiset tutkimusaiheet

  • Tulvariskien ja -vahinkojen arviointi
  • Ilmastonmuutoksen ja maankäytön vaikutukset tulevaisuuden tulvariskiin
  • CV (pdf)

Hiljattain päättyneet hankkeet

Muu toiminta

Julkaisut

Olen ollut kirjoittajana useissa tulvariskilain toimeenpanoon liittyvissä ohjeistuksissa ja oppaissa sekä tehnyt tieteellisiä ja yleistajuisia artikkeleita ja muuta materiaalia tutkijoille, asiantuntijoille sekä laajalle yleisölle, englanniksi ja suomeksi. Olen ollut kirjoittajana tieteellisissä artikkeleissa ja tutkimusraporteissa.

Julkaistu 8.6.2017 klo 15.03, päivitetty 27.6.2019 klo 13.59

Kohderyhmä: