Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Anu Lastumäki

Anu Lastumäki
 

Suunnittelija

FM, hydrobiologia

Merien saastuminen

sähköposti:etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

puhelin: 050 3247625

Suomen ympäristökeskus (SYKE)

Merikeskus

Ultramariinikuja 4, 00430 Helsinki

Anu Lastumäki
 

Nykyinen tehtävä

 

Toimin suunnittelijana Merikeskuksen Pohjoiset merialueet –tutkimusryhmässä. Suunnittelen, toteutan ja kehitän merenhoitosuunnitelmaan kuuluvien haitallisten aineiden ja niiden biologisten vaikutusten seurantaa. Lisäksi toimin projektipäällikkönä kansainvälisessä ”Decision Aid for Marine Munitions” (DAIMON) –hankkeessa, jossa tutkitaan Itämereen upotettujen kemiallisten ja konventionaalisten aseiden ja ammusten ympäristövaikutuksia.

Taustaa

Olen Helsingin yliopistosta vuonna 2004 maisteriksi valmistunut meribiologi. Sivuaineina opiskelin mm. eläintiedettä, ympäristöbiologiaa, sekä solu- ja molekyylibiologiaa. Graduni tein Tammisaaren fladojen pohjaeläinyhteisöistä, ja valmistumiseni jälkeen päädyinkin Merentutkimuslaitokselle pohjaeläintutkimuksen pariin useaksi vuodeksi. Korkeakouluopintojeni ohella suoritin kevytsukeltajan ammattitutkinnon ja kansainvälisen tutkimussukeltajakoulutuksen (Advanced European Scientific Diver). Sukellusnäytteenotto on kuulunut tehtäviini työurani alusta lähtien ja välillä käyn valokuvaamassa pinnanalaista elämää myös vapaa-ajallani. Vedenalaisvalokuviini voi tutustua täällä.

Tutkimushankkeet

Modelling of Ecological Risks Related to Sea-Dumped Chemical Weapons (MERCW). Sixth EU Framework programme, Contract no. INCO-CT-2005–013408 (2005−2008).

Biological Effects of Anthropogenic Chemical Stress: Tools for the Assessment of Ecosystem Health (BEAST). EEIG BONUS+ (2009-2011).

Chemical Munitions − Search and Assessment (CHEMSEA). Baltic Sea Region Programme (2007 – 2013).  

Decision Aid for Marine Munitions (DAIMON). INTERREG Baltic Sea Region (2015−2019).

Muu toiminta

Olen Suomen tutkimussukelluksen ohjausyhdistys ry:n hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja. Yhdistys myöntää kansainvälisiä European Scientific Diver (ESD) ja Advanced European Scientific Diver (AESD) luokituksia. Lisäksi se ottaa kantaa tutkimussukeltajien työterveyteen, turvallisuuteen ja etuihin liittyviin asioihin.

 

Julkaistu 16.10.2017 klo 14.09, päivitetty 17.1.2018 klo 15.29

Aihealue:
Kohderyhmä: