Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Eeva Furman

Johtaja, professori, filosofian tohtori
Ympäristöpolitiikkakeskus

Kuva: Kai Widell

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
Puhelin: 0295 251 123
Skype: syke_eevafurman

Suomen ympäristökeskus SYKE
Latokartanonkaari 11, 00790 Helsinki

@ Twitter, LinkedIn, ResearchGate

Tehtävät

Johdan SYKEn ympäristöpolitiikkakeskusta ja kuulun SYKEn johtoryhmään.  Vedän kansallisia ja kansainvälisiä tutkimushankkeita (kts. alla) ja luottamustehtäviini kuuluu puheenjohtajuuksia ja jäsenyyksiä kansallisissa ja kansainvälisissä toimielimissä, jotka käsittelevät kestävää kehitystä, ympäristökysymyksiä tai luonnon monimuotoisuutta sekä ekosysteemipalveluita ja niiden tutkimusta.

Tausta

Olen tutkinut ja kehittänyt ympäristöasioiden ja kestävän kehityksen hallintaa yli 20 vuotta. Viime vuosina olen johtanut ja osallistunut eurooppalaiseen tutkimusyhteistyöhön, jossa on keskitytty niihin ongelmiin ja ratkaisuihin, jotka liittyvätluonnon ja ihmisen vuorovaikutukseen. Tätä ennen työni liittyi pääasiassa kansainväliseen yhteistyöhön mm. arktisten, Aasian ja Euroopan ympäristökysymysten parissa.

Koulutukseltani olen eläintieteilijä ja väittelin Walesin yliopistossa meribiologiasta. Urani aikana olen paitsi tutkinut, myös kirjoittanut, luennoinut ja opettanut paljon. Asun Helsingissä ja Virolahdella.

Saan iloa ja voimaa luonnosta, musiikista ja läheisistäni. Minulle on tärkeää kohtuullisuus ja oikeudenmukaisuus kaikessa toiminnassa.

Omaa tutkimustani

Meneillään

Päättyneet

Esitykseni internetissä

PowerPoint -esitykset

Videoesitykset

 

 

 
 
 

Podcastit

Kestävyyspaneeli-podcastin ensimmäisessä jaksossa "Ollaanko Suomessa tarpeeksi läpinäkyviä ruoantuotannossa?" äänessä ovat paneelin puheenjohtaja Eeva Furman Suomen ympäristökeskuksesta ja paneelin jäsen, professori Arto O. Salonen Itä-Suomen yliopistosta.

 

Blogit

Mediahaastattelut

Muu toiminta

Julkaisut

Olen julkaissut artikkeleita, raportteja ja kirjoja tiedeyhteisölle, asiantuntijoille ja kansalaisille sekä englannin- että suomen kielellä. Osa tuotoksistani on käännetty myös venäjäksi, ruotsiksi ja saksaksi.

Kirjoituksia

 

 

Furman, E. 2016. From inspiration to action, from action to institution – some early interventions of Arctic collaboration in sustainable development. In: Heininen, L., H. Exner-Pirot, & J. Plouffe. (Eds.). (2016). Arctic Yearbook 2016. Akureyri, Iceland: Northern Research Forum. ISSN 2298–2418, pp. 252-255. Available from Artic Yearbook.

 
 
 
Julkaistu 1.10.2018 klo 15.28, päivitetty 30.9.2020 klo 14.53

Kohderyhmä: