Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Jarkko Koskela


ryhmäpäällikkö, hydrologi, TkT

Jarkko Koskela
 

 

Sähköposti:etunimi.sukunimi@ymparisto.fi [jarkko.j.koskela]
Puh. +358 295 251 307

Suomen ympäristökeskus, Vesikeskus/ Vesivarat
Katuosoite: Latokartanonkaari 11
Postiosoite: 00790 Helsinki

Nykyinen tehtävä

Toimin ryhmäpäällikkönä Vesivarat-ryhmässä SYKEn Vesikeskuksessa. Ryhmä vastaa hydrologisen kierron seurannasta ja havaintoverkoista, niiden kehittämisestä sekä siihen liittyvästä hydrologisesta tutkimuksesta. Omaan tehtävänkuvaani kuuluu myös valtakunnallisen virtaamaseurantaverkon kehittäminen, koordinointitehtävät sekä laadunvalvonta, mutta myös hydrologian perustutkimus. Valmistelen myös viranomaislausuntoja tulvien toistuvuuksista.

Tausta

Olen tekniikan tohtori (2009) Teknillisestä korkeakoulusta, missä pääaineenani oli vesitalous ja sivuaineena systeemianalyysi. Väitökseni liittyi virtaamien pitkän ajanjakson ennustamiseen. Väitöstyöni jälkeen työskentelin vajaan vuoden vierailevana tutkijana Australian National University:ssä Canberrassa ja sen jälkeen pari vuotta vesitalouden lehtorina Aalto-yliopistossa. Aloitin nykyisessä virassani Suomen ympäristökeskuksessa vuonna 2013, mutta jo opiskeluaikanani vuosituhannen vaihteessa tein töitä SYKEn vesistömalliryhmässä. Minulla on myös aikuisopettajan pedagoginen pätevyys. Vapaa-aikaani täyttää jo yli 25 vuotta jatkunut lintuharrastus.

Tutkimus- ja asiantuntijaosaaminen

  • hydrologia
  • virtaaman mittaaminen
  • virtaamahavaintojen epävarmuus
  • toistuvuusanalyysi

Projektit

PRASDES (lyhenne espanjankielisestä nimestä Programa Regional Andino para el fortalecimiento de los Servicios meteorológicos, hidrológicos, climáticos y el DESarrollo)

Muu toiminta

IUGG (The International Union of Geodesy and Geophysics), kansalliskomitean jäsen (IAHS)

Standardisointi, kansallinen yhteyshenkilö CEN/TC 318 Hydrometry -komiteassa

Julkaisut

Google Scholar

Julkaistu 11.4.2017 klo 12.01, päivitetty 1.7.2019 klo 12.32

Kohderyhmä: