Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Juha Flinkman

Juha Flinkman
 

Kehittämispäällikkö

 

Tutkimusalus Aranda

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Puhelin: +358 295 251 115

Suomen Ympäristökeskus (SYKE)

Merikeskus

Latokartanonkaari 11

00790 Helsinki

@ResearchGate

CV (sisältää julkaisut, pdf)

Nykyinen tehtävä

Toimin SYKE Merikeskuksessa kehittämispäällikkönä, tärkein työtehtäväni on tutkimusalus Arandan toiminnan organisointi ja kehittäminen, ja merentutkimukseen ja tutkimusaluksiin kuuluvan teknologian ja menetelmien kehittäminen. Tätä varten toimin aktiivisesti kansainvälisissä tutkimusalusoperaattoreiden organisaatioissa kuten European Research Vessel Operators (ERVO) sekä International Research Ship Operators (IRSO), yhteistyössä merentutkimusta, merentutkimus- ja laivateknologiaa tekevien yhteisöjen ja yritysten, sekä varustamojen kanssa. Tämän lisäksi toimin matkanjohtajana r/v Arandan tutkimusmatkoilla, ja osallistun pienessä määrin meren ravintoverkkojen tutkimuksiin, meriroska- ja mikromuovitutkimuksiin, sekä hylyissä olevien haitallisten aineiden ja hylättyjen kalapyydysten (DFG) tutkimukseen, pääasiassa tutkimusmenetelmien kehittämiseen.

Taustaa

Olen meribiologi, opiskellut Turun ja Helsingin yliopistoissa. Aloitin työt kalantutkimuksen parissa RKTL:ssa 1980-luvulla, ja päädyin kokeellista eläinplanktonekologiaa tutkivaan tutkimusprojektiin Merentutkimuslaitokseen. Väittelin silakan ja äyriäisplanktonin peto-saalissuhteesta 1999, jonka jälkeen toimin Merentutkimuslaitoksessa eläinplanktontutkijana. Tutkijan urallani osallistuin kansainvälisten tutkimusorganisaatioiden (ICES, SCOR, HELCOM) eläinplankton tutkimusta ja – seurantaa tekeviin työryhmiin. Eläinplankton tutkijan ura jatkui SYKE

juha flinkman
 

Merikeskuksessa vuoteen 2010, josta eteenpäin olen toiminut nykyisessä tehtävässäni.

 

Muita tehtäviä

 
 

Olen myös tutkimussukeltaja, osallistuin kansallisten sekä Eurooppalaisten tutkimussukeltajien ammattipätevyydet määritelleiden työryhmien työhön 1980- ja 1990 luvuilla. Olen vastannut tutkimussukelluksesta ja sen kehittämisestä Helsingin yliopiston Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla, Merentutkimuslaitoksessa ja SYKEssä. Sukellusryhmäni Badewanne hallitsee kehittyneet seoskaasu/suljetun kierron sukellustekniikat, ja historiallisen hylkytutkimuksen lisäksi on osallistunut SYKEn hylkyjen haitallisia aineita tutkiviin projekteihin. Sukellan itse edelleen aktiivisesti näissä hankkeissa.

Julkaisut

Julkaisuni 1986-2015 (pdf)

 

 

Julkaistu 12.9.2017 klo 17.47, päivitetty 25.6.2019 klo 10.10

Aihealue:
Kohderyhmä: