Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Jukka Santala

Tietohallintojohtaja

 
  • Sähköposti: jukka.santala@syke.fi
  • Puhelin: +358 50 340 2335
  • Suomen ympäristökeskus SYKE, tietokeskus, Latokartanonkaari 11, 00790 Helsinki

”Tehtävässäni pyrin aktiiviseen henkilöstön, prosessien, toimintojen, palveluiden ja tiedonhallinnan strategiseen kehittämiseen sekä suunnitelmien toimeenpanon ja koordinoinnin johtamiseen. Työskentelen mielelläni sisäisten toimijoiden lisäksi ulkopuolisten toimijoiden sekä sidosryhmien kanssa ja verkostoidun aktiivisesti eri tahoille.”

Sosiaalinen media

Tehtävät

Toimin tällä hetkellä Suomen ympäristökeskuksessa (SYKE) tietokeskuksen johtajana sekä viraston tietohallintojohtajana. Osallistun aktiivisesti viraston strategian määrittelyyn ja toimeenpanoon sekä toiminnan kehittämiseen. Toimin myös SYKEn valmiuspäällikkönä.

Tehtävässä johdan SYKEn tietokeskuksen toimintaa ja vastaan siitä, että keskuksen henkilöstö voi hyvin ja toimintaedellytykset ovat kunnossa, toimintoja kehitetään ja tulossopimuksen mukaiset tehtävät hoidetaan tuloksellisesti.

Tietokeskuksessa työskentelee tällä hetkellä noin 60 alansa ammattilaista sekä tutkimus- että asiantuntijatehtävissä. Tietokeskus tuottaa palveluja koko SYKElle ja eri hallinnonaloille sekä muille toimijoille. Tietokeskus vastaa myös tiedonhallintalain toimeenpanosta SYKEssä sekä tuottaa tutkimuksen tietopalvelut SYKEn tutkijoille ja asiantuntijoille.

Lisäksi olen aktiivisesti johtamassa, edistämässä ja kehittämässä valtionhallinnon digitalisaatiota sekä siihen liittyviä toimintoja ja palveluja.

Koulutus

  • 2011, LitM, Biomekaniikka, Jyväskylän yliopisto, Liikunta- ja terveystieteiden tk, Liikuntabiologian laitos
  • 2007, eMBA, strateginen johtaminen, Oulun yliopisto, Oulu Business Excellence
  • 1998, insinööri, tietotekniikka, Raahen tietokonealanoppilaitos, Sähköosasto
  • 1988, teknikko, koneensuunnittelu, Kemin teknillinen oppilaitos, Koneosasto

Osaaminen

Pitkä kokemus julkisen- ja yksityisen tahon johtotason tehtävistä useissa eri positioissa.

Olen työurani varrella kartuttanut johtamiskokemusta ja tietämystäni liittyen strategiseen johtamiseen, muutosten johtamiseen, kehityshankkeiden edistämiseen, henkilöstö-, talous-, ja sidosryhmäyhteistyön johtamiseen, palveluihin, tutkimukseen, kehitykseen, tuotteistukseen sekä markkinoinnin johtamiseen liittyvistä tehtävistä.

Omaan myös pitkän kokemuksen johtaa ihmisiin, strategioihin, erilaisiin prosesseihin ja palveluihin liittyviä asioita. Yhteistyö asiakkaiden ja eri viranomaisten sekä sidosryhmien kanssa on myös oleellinen osa vastuitani.

Johtamani organisaatiot ovat pääsääntöisesti olleet asiantuntijaorganisaatioita, joissa korostuvat strateginen johtaminen ja toimintaedellytysten ylläpito ja luominen.

Suomen ympäristökeskukseen siirryin Väestörekisterikeskuksesta, missä toimin johtajana kahdelle yksikölle. Ennen valtiolle siirtymistä toimin useita vuosia monipuolisissa johtotehtävissä yksityisellä sektorilla.

Perhe

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kaksi aikuista tytärtä.

Vapaa-aikaani täytän mm. kilpapurjehduksella, purjehduksen kouluttamisella, pyöräily, kävely- ja juoksulenkeillä sekä talvisin erilaisten suksien päällä. Myös joukkue- ja mailapelit sujuvat.

Julkaistu 1.1.2021 klo 22.00, päivitetty 4.1.2021 klo 9.57

Aihealue:
Kohderyhmä: