Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Jussi Vuorenmaa

Jussi Vuorenmaa

Erikoistutkija

MMT

Sähköposti: etunimi.sukunimi@syke.fi
Puhelin: +358 295 251 753

Suomen ympäristökeskus
Biodiversiteettikeskus, Ekosysteemien toiminta
Osoite: Latokartanonkaari 11, 00790 Helsinki

 

 

 

Tausta

Valmistuin Helsingin yliopistosta (Limnologia) 1995, ja väittelin 2007 vesistöjen toipumisprosesseista happamoitumisesta.  Olen työskennellyt SYKE:ssä vuodesta 1994 lähtien. Aloitin urani vesistöjen happamoitumisen seurannassa, mutta työkuvani täydentyi myös ilmaperäisen laskeuman sekä maa-alueiden ainekuormituksen seurannalla ja tutkimuksella. Viime vuosien aikana painopistealueitani ovat olleet ilmansaasteiden ja ilmastonmuutoksen vaikutusten seuranta ja tutkimus makean veden ekosysteemeissä sekä työskentely kansallisten ja kansainvälisten ympäristötutkimusinfrastruktuurien parissa.

Nykyinen tehtävä

Vastaan SYKE:ssä kansainvälisten seurantaohjelmien alaisuudessa toimivista ilmansaasteiden ja ilmastonmuutoksen vaikutusten seurannoista referenssivesistöissä (UNECE CLRTAP ICP Integrated Monitoring, ICP Waters). Edistän erityisesti kansainvälisen ICP Integrated Monitoring (IM)-ohjelman toimintaa kansallisesti ja kansainvälisesti, sillä IM-ohjelman kansainvälinen ohjelmakeskus sijaitsee SYKE:ssä. Osallistun myös muihin globaalimuutoksen vaikutuksia arvioiviin seurantaohjelmiin (AMAP, Arktisen ympäristön seuranta- ja arviointiohjelma) ja tutkimusinfrastruktuureihin (FinLTSER, Suomen pitkäaikaisen ympäristötutkimuksen verkosto; Europe-LTER; International LTER (ILTER); INAR RI, Ilmakehä- ja ympäristötutkimuksen tutkimusinfrastruktuuri).

Viimeisimmät projektit ja työryhmäjäsenyydet

2016-2022 Freshabit, EU LIFE+ IP, tutkija

2009-2011 VACCIA (Vulnerability assessment of ecosystem services for climate change impacts and adaptation), EU LIFE+, projektipäällikkö

UNECE CLRTAP ICP Waters (International Cooperative Programme on Assessment and Monitoring Effects of Air Pollution on Rivers and Lakes) ohjelman Suomen edustaja.

UNECE CLRTAP ICP Integrated Monitoring (International Cooperative Programme on Integrated Monitoring of Air Pollution Effects on Ecosystems) ohjelman kansallisen yhteistyöryhmän jäsen.

Pallaksen SYKE-IL-Luke tutkimusyhteistyöryhmän jäsen.

Suomen pitkäaikaisen ympäristötutkimuksen verkoston (FinLTSER) koordinaatioryhmän jäsen.

Julkaisut

Olen ollut kirjoittajana noin 40 vertaisarvioidussa tieteellisessä julkaisussa sekä noin 50 tieteellisessä raportissa. Lisäksi olen tehnyt yleistajuisia esitelmiä ja lehtikirjoituksia tutkijoille, asiantuntijoille sekä laajalle yleisölle, englanniksi ja suomeksi.
Google Scholar

 

Julkaistu 2.10.2017 klo 15.47, päivitetty 4.12.2020 klo 9.45

Aihealue:
Kohderyhmä: