Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Kirsi Norros

Viestintäjohtaja

Sähköposti: etunimi.sukunimi@syke.fi
Puhelin: +358 295 251 460
Matkapuhelin: 040 7401693

Suomen ympäristökeskus SYKE, viestintä
Osoite: Latokartanonkaari 11, 00790 Helsinki

"Minulle on tärkeätä toimia arvojeni pohjalta. Siinä mielessä SYKEn viestintäjohtajana olen unelmatyössä, sillä voi olla edistämässä kestäviä toimintatapoja ja vaikuttamassa tulevien sukupolvien elämään. SYKE etsii yhteistyössä muiden kanssa ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luonnonvarojen ylikäyttöön ja muihin haitallisiin kehityssuuntiin. Tutkijoiden ja asiantuntijoiden kanssa tuomme näkyväksi keinoja, joiden avulla yhteiskunta ja ihmiset voivat tehdä viisaita päätöksiä."

"Viestintä tarjoaa vaikuttamiseen yhä monipuolisempia välineitä. Mikään niistä ei kuitenkaan mielestäni korvaa ihmisten keskinäistä kohtaamista ja vuorovaikutusta. SYKEN viestinnän kulmakiviä onkin rakentava keskustelu ja keskeisiä periaatteita avoimuus sekä luotettavuus."

Sosiaalinen media

Tehtävät

Tehtäväni on johtaa ja luotsata SYKEn viestintää motivoituneen ja osaavan viestintähenkilöstön kanssa. Tuemme johtoa ja asiantuntijoitamme laaja-alaisessa vaikuttamisessa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Toimintamme ja sidosryhmämme ulottuvat kansalaisista päättäjiin ja Suomesta maailmalle, mikä tekee työstämme innostavan monipuolista. Viestimme paljon yhteistyössä erilaisten viestintäverkostojen kanssa.

Opinnot

1989 Filosofian maisteri, Helsingin yliopisto
Historiallis-kielitieteellinen tiedekunta, kulttuurintutkimuksen koulutusohjelma
Valtiotieteellinen tiedekunta, viestintä

2008 Audiovisuaalisen viestinnän tuottajan tutkinto, Adulta

Perhe

Pesueeseeni kuuluvat neljä aikuista lastani Inka, Miila, Panu ja Noora.

Osaaminen

Viestinnän osaamista on kertynyt erilaisista viestinnän tehtävistä ja kansainvälisten tapahtumien järjestämisestä lähes 40 vuoden ajalta. Aiheet ovat liittyneet ympäristöalan lisäksi humanitääriseen työhön, urheiluun ja kansainväliseen politiikkaan.

Avainsanoja

viestintäjohtaminen, viestintäsuunnittelu, mediaviestintä, kriisiviestintä, muutosviestintä, hankeviestintä, tieteen popularisointi, digitaalinen viestintä, kehitysyhteistyö, kansainvälinen viestintä, tapahtumaviestintä

Erityishankkeet, verkostot

Julkaisut

Vuosien varrella runsaasti erilaisia populaariesitteitä ja -tuotteita.

PH Thesis in SYKE 1988-2013,
Per Mickwitz, Kirsi Norros, Simo Riikonen, Satu Turtiainen

Julkaistu 30.11.2020 klo 11.15, päivitetty 30.11.2020 klo 11.14

Aihealue:
Kohderyhmä: