Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Riikka Puntila

Riikka Puntila kuva
 

Tutkija
Meriekosysteemimallinnus

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
Puhelin: +358 295 251 545

Suomen Ympäristökeskus (SYKE)

Merikeskus

Latokartanonkaari 11

00790 Helsinki

@Research Gate
@Google Scholar

Nykyinen tehtävä

Toimin Meriekosysteemien toiminta ja mallinnus- ryhmässä tutkijana. Olen työskennellyt viimeiset kolme vuotta BONUS BIO-C3 projektissa lähinnä keskittyen Itämeren vieraslajien vaikutusten tutkimiseen. Tällä hetkellä olen siirtymässä BONUS BLUEWEBS projektin töihin, ja siinä keskityn ravintoverkkojen mallinnukseen.

Tausta

Olen koulutukseltani ekologi ja meribiologi. Opiskelin maisterintutkinnon meritieteistä University of South Alabamassa keskittyen predaation suoriin ja epäsuoriin vaikutuksiin koralliriutoilla. Väitöskirjassani tutkin vieraslajien vaikutuksia Itämeressä. Aiemmin olen työskennellyt muun muassa Itämeren suojelukomissiossa (HELCOM) painolastivesiyleissopimukseen liittyvissä tehtävissä ja Riista- ja Kalatalouden tutkimuskeskuksessa (nyk Luonnonvarakeskus) vieraslajien seurantojen kehittämisessä.

Nykyiset tutkimusaiheet

Väitöskirjan valmistumisen jälkeen olen jatkanut vieraslajien parissa, mutta keskittyen lähinnä niiden vaikutuksiin ja rooliin ravintoverkoissa. BONUS BLUEWEBS projektissa teen töitä Ecopath with Ecosim- ohjelmiston avulla
Lisäksi osallistun painolastivesiyleissopimuksen toimeenpanoon liittyviin projekteihin ja vieraslajeihin liittyviin riskinarviointeihin.

Tutkimushankkeet

https://www.bio-c3.eu/

http://www.syke.fi/bonusbluewebs

Muu toiminta

Jäsenenä Trafin vetämässä Ballast Ad Hoc ryhmässä sekä Merenkulun ympäristöverkossa.

Julkaisut

Olen ollut kirjoittajana useissa tieteellisissä artikkeleissa ja tutkimusraporteissa. Lisäksi olen pitänyt tieteellisiä ja yleistajuisia esitelmiä tutkijoille, asiantuntijoille sekä laajalle yleisölle englanniksi ja suomeksi. Viimeaikaisin julkaisuluettelo löytyy @Research Gate tai @Google Scholar -profiileistani.

 

Julkaistu 18.9.2017 klo 13.34, päivitetty 1.2.2019 klo 16.57

Aihealue:
Kohderyhmä: