Erityislaeilla suojellut rakennusperintökohteet julkaistu INSPIREn mukaisina tietotuotteina

Uutinen 4.6.2018 klo 8.08
Teijon ruukinkartano Salo kuva Hilkka Högström/Museovirasto 2017
Teijon ruukinkartano Salossa on suojeltu rakennussuojelulailla.. © Hilkka Högström/Museovirasto 2017

SYKE on julkaissut Erityislaeilla suojellut rakennusperintökohteet-paikkatietoaineiston INSPIREn mukaisina latauspalveluina. Aineisto sisältää SYKEn rakennusperintölaeilla suojellut kohteet sekä Museoviraston asetuksella ja kirkkolaeilla suojellut kohteet. Aineisto on julkaistu sekä Atom-syötteenä että WFS-rajapintapalveluna. OGC-standardia noudattava Web Feature Service (WFS) on INSPIRE-direktiivin mukainen suorasaantilatauspalvelu.

Erityislaeilla suojellut rakennusperintökohteet -aineisto tarjotaan INSPIREn mukaisessa Suojellut alueet-sovellusskeemassa. SYKE on julkaissut jo aiemmin vastaavat palvelut Luonnonsuojelu- ja erämaa-alueet- sekä Natura2000 –paikkatietoaineistoista.

Erityislaeilla suojellut rakennusperintökohteet -aineisto on lisäksi julkaistu INSPIREn mukaisessa katseluun tarkoitetussa WMS (Web Map Service) –rajapintapalvelussa.

INSPIRE-direktiivin tavoitteena on parantaa eurooppalaisten valtioiden paikkatietoaineistojen ja paikkatietopalveluiden yhteentoimivuutta. INSPIRE-direktiivin alaiset paikkatietoaineistot tulisi tarjota INSPIRE-tietomallien mukaisina tietotuotteina standardien mukaisissa verkkopalveluissa vuoden 2020 loppuun mennessä.

INSPIREn mukaisista tietotuotteista ja palveluista on laadittu metatietokuvaukset, jotka poimitaan automaattisesti SYKEn metatietoportaalista MML:n ylläpitämään paikkatietohakemistoon, ja sieltä EU:n INSPIRE Geoportaaliin.

Työ on tehty KIRA-digi-hankkeen Kulttuuriympäristötiedot yhteiseen käyttöön –osahankkeessa.

Lisätietoja

Palaute

gistuki osoite

Kohderyhmä: