Natura 2000 –paikkatietoaineistot uudistuvat – vaikutuksia rajapintapalveluihin

Uutinen 15.11.2016 klo 15.00

Natura 2000 –paikkatietoaineisto uudistuu vastaamaan vuonna 2015 annettua asetusta, jossa Natura-alueet on jaoteltu SAC, SPA ja SCI –alueisiin. Uudistus vaikuttaa myös SYKEn tarjoamiin rajapintapalveluihin, joihin tulee entisten kahden aineistotason (viivamaiset ja aluemaiset kohteet) sijaan neljä aineistotasoa. Muutos astuu voimaan 29.11.2016.

Natura 2000 –paikkatietoaineiston uudistus

Natura 2000 –paikkatietoaineisto uudistuu vastaamaan vuonna 2015 annettua asetusta, jossa Natura-alueet on jaoteltu SAC, SPA ja SCI –alueisiin. SAC-alueet ovat luontodirektiivin mukaisia erityisen suojelutoiminnan alueita, SPA-alueet lintudirektiivin mukaisia erityisiä suojelualueita ja SCI-alueet ovat ehdotuksia erityisen suojelutoiminnan alueiksi, jotka Euroopan komission päätöksellä muutetaan aikanaan SAC-alueiksi. Uuden jaotuksen mukainen paikkatietoaineisto tulee ladattavaksi SYKEn Avoin tieto -palvelusta Ladattavat paikkatietoaineistot sivulta 29.11.2016.

Lisätietoja Natura 2000 -verkostosta Ympäristöministeriön sivuilta

Vaikutukset rajapintapalveluihin

SYKE tarjoaa Natura 2000 –paikkatietoaineistot myös rajapintapalveluina. Näihin rajapintapalveluihin tulee paikkatietoaineiston uudistuksen myötä muutoksia, koska entisten viivamaisten ja aluemaisten Natura 2000 –kohteiden sijaan palveluihin tulevat SAC, SPA ja SCI –jaottelun mukaiset aineistot. Näistä SAC-kohteita on sekä aluemaisina että viivamaisina. Natura 2000 –aineistotasojen lisääntyminen rajapinnoilla vaikuttaa myös muiden samoilla rajapinnoilla olevien aineistojen ID-numerointiin. Muutos astuu voimaan 29.11.2016.

Muutos vaikuttaa seuraaviin rajapintapalveluihin

  • INSPIRE/SYKE_SuojellutAlueet WMS:
    http://paikkatieto.ymparisto.fi/arcgis/services/INSPIRE/SYKE_SuojellutAlueet/MapServer/WmsServer
  • INSPIRE/SYKE_SuojellutAlueet EsriREST:
    http://paikkatieto.ymparisto.fi/arcgis/rest/services/INSPIRE/SYKE_SuojellutAlueet/MapServer
  • SYKE/SYKE_SuojellutAlueet WMS:
    http://paikkatieto.ymparisto.fi/arcgis/services/SYKE/SYKE_SuojellutAlueet/MapServer/WmsServer

Lisätietoja

gistuki osoite

Kohderyhmä: