Syksyn 2021 RASTI-webinaarin esitysmateriaalit jaossa

Uutinen 24.9.2021 klo 12.31

Vuoden 2021 RASTI-seminaari järjestettiin jo toistamiseen täysin etäyhteyksillä tiistaina 21.9.2021. Tapahtuma kokosi parhaimmillaan 208 alueidenkäytön ohjauksen ja asumisen asiantuntijaa ja tutkijaa eri puolilta Suomea kuulemaan ja keskustelemaan rakennetun ympäristön ajankohtaisista aiheista. Suuret kiitokset kaikille osallistujille. 

Aamupäivä kului kehitteillä olevien tietoaineistojen ja järjestelmien parissa, kun Antti Rehunen kertoi maankäytön ja sen muutosten seurantaan kehitettävistä valtakunnallisista aineistoista ja menetelmistä ja Päivi Malmi kehitteillä olevasta rakennetun ympäristön tietojärjestelmästä. Lisäksi kuultiin elinympäristön tietopalvelu Liiterin uutuuksista ja rakentamisen päästötietokannasta. Ennen lounasta Pilvi Nummi esitteli Sosiaalisen median roolia kaupunkisuunnittelussa käsittelevää väitöstutkimustaan. Esitys keräsi runsaasti positiivista palautetta ja sitä kehuttiin ajatuksia herättäväksi. 

Iltapäivällä pureuduttiin ajankohtaisiin hankkeisiin eri puolilla Suomea ja saimme kuulla mm. Lahden ympäristöpääkaupunkihankkeesta, yhdenvertaisista liikkumismahdollisuuksista lähiöissä, ympäristön vihreyden kartoittamisesta ja kaupunkiseutujen sekoittuneen rakenteen tunnistamiseen kehitetyistä mittareista. Osallistujat olivat hyvin tyytyväisiä seminaariin ja sen tietosisältöihin. Etenkin webinaarin ajankohtainen ja monipuolinen sisältö sai paljon kiitosta.

Voit ladata webinaarin esitykset alta:

Tietoiskut tietojärjestelmistä ja hankkeista

Tauolla oli mahdollisuus tutustua ARA-tuotannon reaaliaikaiseen seurantaan.

Keynote-puheenvuoro

Iltapäivän esitykset


Kohderyhmä: