Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Kestävämmän ympäristön ja yhteiskunnan puolesta jo 25 vuotta

Suomen ympäristökeskus SYKE perustettiin 25 vuotta sitten. Monialainen tutkimus- ja asiantuntijalaitoksemme tarjoaa päätöksentekoon välttämätöntä tietoa ja monitieteistä osaamista. Yhdessä kumppaneidemme kanssa ratkaisemme yhteiskunnan polttavia kysymyksiä ja rakennamme kestävää tulevaisuutta.

"SYKEn keskeisimpiä tehtäviä on tuottaa tietoa ja saattaa se myös käyttöön"

 

Työ SYKEssä on täyttänyt suuren osan pääjohtajamme Lea Kaupin työurasta. Se on ollut hänelle melkeinpä elämäntehtävä. Tutustu Lean kanssa SYKEn taipaleeseen ja tavoitteisiimme.

SYKEn lahjat - oivalluksia ja ratkaisuja kestävään tulevaisuuteen

Emme odota synttärilahjoja, vaan haluamme jakaa hyvää ja antaa itse lahjoja. Lahjat on kokoelma SYKEn ja kumppaneidemme parasta osaamista. Yhteistyön helmiä, tutkittuun tietoon pohjautuvia ratkaisuja, iän ja kokemuksen myötä hioutuneita toimintamalleja, luovia oivalluksia ja rohkeita avauksia.

Seuraa juhlavuottamme ja tule avaamaan lahjapakettisi! Paketeista löydät ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, kestävään kaupungistumiseen ja monimuotoisen ja hyvinvoivan luonnon turvaamiseen. Kerromme sinulle miten ympäristötiedon havainnointimenetelmät kehittyvät ja miten tutkittu tieto tukee päätöksentekoa. Avaamme myös tuoreimpia tutkimustuloksia ja kansainvälisen yhteistyömme hedelmiä.

Uusin lahja – Auta pölyttäjiä

Monimuotoinen luonto ja sen tuottamat ekosysteemipalvelut ovat ihmisen hyvinvoinnin perusta. Suomen ympäristökeskus seuraa, tutkii ja ennakoi ympäristön tilan muutoksia. Etsimme ratkaisuja lajien ja luontotyyppien hoitoon, kunnostukseen ja ennallistamiseen yhteistyössä kansallisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Uusin SYKE25–lahjamme kertoo tutkitusti toimivista pienistä teoista, joita jokainen voi tehdä pölyttäjien hyväksi.

 

Tutustu kaikkiin lahjoihimme

1. lahja Itämeri.fi

 

2. lahja Vesi.fi

 

3. lahja Tutkija tavattavissa -palvelu

 

4. lahja Helda-julkaisumme

 

5. lahja Auta pölyttäjiä

 

 

Lisätietoja 

  • Kirsi Norros, viestintäjohtaja, p. 0295 251 460, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
  • Aino Laine, johtava viestintäasiantuntija, p. 0295 252 138, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
  • Raija Savikko, viestintäsuunnittelija, p. 050 477 1101, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

 

Julkaistu 2.3.2020 klo 8.36, päivitetty 13.5.2020 klo 10.11

Kohderyhmä: