Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Jyväskylän toimipaikka

© Kristian Meissner

Jyväskylän toimipaikassa työssä ja tutkimuksissa keskitytään vesistöjen kemiallisiin, fysikaalisiin ja ekologisiin prosesseihin sekä niiden välisiin kytkentöihin. Vesistötutkimuksessa pyritään huomioimaan useita eri näkökulmia, joista Jyväskylän toimipaikassa keskitytään mm. vedenlaadun biologisen seurannan kehittämiseen, maankäytön vesistövaikutuksiin, vesistökunnostuksiin, ravinteiden ja haitallisten aineiden kulkeutumiseen ja kiertoon vesistössä, sekä uusien mittausmenetelmien ja mallinnustyökalujen kehittämiseen. Sivuiltamme löydät lisää tietoa käynnissä olevista hankkeista ja hankkeiden vastuuhenkilöiden yhteystiedot.

Sen lisäksi että tutkimushankkeita tehdään tiiviissä yhteistyössä SYKEn eri keskusten kanssa, yhteistyötä tehdään myös eri yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa. Tärkeä yhteistyökumppani on Jyväskylän yliopisto, jonka eri laitosten kanssa tehdään aktiivista tutkimusyhteistyötä.

Jyväskylän toimipaikan henkilöstö kuuluu vesikeskuksen malli-, sisävesi-, ja vesivarayksikköön sekä laboratoriokeskuksen ekotoksikologia ja riskinarviointi -ryhmään.

Yhteystiedot

SYKEn Jyväskylän toimipaikan tilat sijaitsevat Ylistönmäellä. Samalla alueella toimivat myös Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteen laitos, Luonnonvarakeskuksen Jyväskylän toimipaikka sekä Nablabs Oy (ent. Jyväskylän yliopiston ympäristöntutkimuskeskus).

  • Käynti- ja postiosoite: Suomen ympäristökeskus SYKE, Jyväskylän toimipaikka, Survontie 9A, 40500 Jyväskylä
  • Puh. 0295 251 000

Lisätietoja

Toimipaikan vastuuhenkilö Kristian Meissner, Suomen ympäristökeskus SYKE

Julkaistu 10.4.2013 klo 15.34, päivitetty 16.7.2020 klo 8.05