Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Suomen luonnon päivä goes pop up!

Tiedote 10.8.2016 klo 9.51

Suomen ympäristökeskus, Suomen luonnonsuojeluliitto, Metsähallituksen luontopalvelut, Biologian ja maantieteen opettajien liitto tiedottavat 10.8.2016

Suomen luonnon päivän logo
 
 

Lauantaina 27.8.2016 ympäri Suomen juhlittava Suomen luonnon päivä siirtyi uuteen aikaan uuden verkkopalvelun myötä. Tänään julkaistun tapahtumakartan avulla kuka tahansa voi järjestää pop up -tapahtuman ja ilmoittaa sen kartalle. Luvassa on edellisvuosien tapaan myös eri tahojen  toteuttamia tapahtumia, jotka löytyvät samalta kartalta. Järjestä tapahtuma, osallistu itse  tai lähde luontoon ystävien tai vaikkapa perheen kanssa!

Suomen luonnon päivän karttapalvelukuva
 
 

Suomen luonnon päivän uutena kotisivuna toimiva verkkopalvelu www.luonnonpaivat.fi aukesi kesäkuussa. Tänään julkaistun tapahtumakartan avulla Suomen

 

luonnon päivän tapahtumajärjestäjät pääsevät itse lisäämään tapahtumansa kartalle. Uudistus mahdollistaa spontaanit pop up –tapahtumat: voit ilmoittaa tapahtumasi osaksi juhlintaa koska vain. Ideoi itsesi näköinen Suomen luonnon päivän tapahtuma ja vie se kartalle osoitteessa www.luonnonpaivat.fi/ilmoitatapahtuma.

Osallistujat kokoon hyvällä viestinnällä

Kun olet vienyt tapahtumasi Luonnon päivien tapahtumakartalle, muista myös viestiä tapahtumastasi. Pohdi, minne voisit jakaa tapahtumasi tavoittaaksesi mahdollisimman laajan yleisön. Kerro tapahtumasta kanavissa, joita mahdolliset osallistujat seuraavat. Jaa tapahtumasi suoraan luonnonpaivat.fi -sivustolta Twitteriin tai Facebookiin ja käytä sosiaalisessa mediassa tunnistetta #luonnonpaivat.

 

Vinkkaa myös tapahtumastasi paikallismedian menopalstoille ja tapahtumakalentereihin. Voit räätälöidä tapahtumasta tiedotteen ja hyödyntää tiedotepohjaa, jonka löydätluonnonpaivat.fi –verkkopalvelusta. Uudelle verkkosivulle on myös koottu vinkkejä tapahtumajärjestäjille.

Tapahtumapäivänä kerro tapahtumastasi kuvin ja tarinoin sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #luonnonpaivat. Innosta myös tapahtumasi osallistujia someilemaan ja kertomaan tapahtuman tunnelmia. Suomen luonnon päivän sosiaalisen median kanavista (linkit tiedotteen lopussa) löydät tuoreinta tietoa Suomen luonnon päivän juhlinnasta sekä kokemuksia muilta päivää viettäviltä.

Suomen luonnon päivää vietetään neljättä kertaa

Neljättä kertaa elokuun viimeisenä lauantaina juhlittavan Suomen luonnon päivän ideana on nauttia luontomme tuomasta ilosta ja oivaltaa sen hyvinvointia edistävä vaikutus. Vuonna 2015 Suomen luonnon päivää juhlittiin 134 erilaisella teemaretkellä, talkoissa ja lapsiperheiden luontojuhlissa. Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio toimii Suomen luonnon päivän suojelijana vuosina 2016 ja 2017.

Suomen luonnon päivä on alun perin Suomen luonnonsuojeluliiton, Suomen ympäristökeskuksen, Metsähallituksen luontopalvelujen sekä Biologian ja maantieteen opettajien liiton yhteishanke. Edellisvuosien tapaan päivää tänäkin vuonna päivää on rakentamassa yli 70 tapahtumajärjestäjää kyläyhdistyksistä ja järjestöistä ministeriöihin.

Suomen luonnon päivänä virittäydytään Suomen satavuotisjuhlintaan

Uusilla verkkosivuilla ennakoidaan vuoden 2017 Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaa. Verkkosivuja hyödynnetään jo  vuonna 2016 Suomen luonnon päivän yhteydessä. Vuonna 2017 suomalaiset kutsutaan juhlimaan upeinta luontoamme neljänä Luonnon päivänä. Talviluonnonpäivänä 4.2.2017 sukelletaan talveen ja nautitaan lumisesta luonnosta retkeillen, hiihtäen tai talvitulien ääressä.

Keväisenä Luonnon päivänä 20.5.2017 villiinnytään luonnosta kaikilla aisteilla ja maistetaan luonto. Luonnonyön päivänä 17.6.2017 rakastutaan kesäyöhön, nautitaan luonnonkukkien päivästä ja juhlitaan Suomen 40. kansallispuiston avajaisia. Juhlinta huipentuu Suomen luonnon päivänä 26.8.2017, jolloin kuorot kajauttavat kansallispuistoissa, nostetaan malja Suomen luonnolle ja juhlitaan luonnon helmassa tulien äärellä.

Ota yhteyttä

Biodiversiteetti- ja viestintäasiantuntija Riku Lumiaro, Suomen ympäristökeskus, p. 040 509 8654, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
Viestintäpäällikkö Matti Nieminen, Suomen luonnonsuojeluliitto, p. 050 564 2283, etunimi.sukunimi@sll.fi
Erikoissuunnittelija Eveliina Nygren, Metsähallituksen luontopalvelut, p. 040 759 6057, etunimi.sukunimi@metsa.fi


Seuraa Suomen luonnon päivän juhlintaa

 

 


Kohderyhmä: