Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Suomen luonnon päivä kutsuu seikkailuihin ja retkille

Tiedote 18.8.2015 klo 8.45

Suomen ympäristökeskus, Suomen luonnonsuojeluliitto, Metsähallituksen luontopalvelut ja Biologian ja maantieteen opettajien liitto tiedottavat

Lapset eväsretkellä metsässä

Valtakunnallista Suomen luonnon päivää vietetään lauantaina 29.8.2015. Tarjolla on luontoon liittyviä tapahtumia ympäri Suomen. Päivää voi juhlistaa omatoimisestikin, vaikka retkeillen elokuisen luonnon kauneudessa.

Luontokeskus Haltiassa nostetaan lippu salkoon

Pääjuhlaa vietetään Suomen luontokeskus Haltiassa, Espoon Nuuksiossa. Juhla aloitetaan lipunnostolla klo 11.00, jonka jälkeen maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen pitää tervehdyspuheen.

Haltian ohjelmatarjonnassa kohtaavat tänä vuonna luonto ja kulttuuri elokuvien ja teatterin sekä ruokakulttuurin merkeissä. Suomen luonnon päivän uusi edelläkävijä Veikka Gustafsson kertoo suomalaisen luonnon tärkeydestä seikkailu-uransa kannalta. Suomen luonnonsuojeluliitto jakaa tapahtumassa vuotuiset tunnustuspalkintonsa. Tarkempi ohjelma löytyy Haltian verkkosivuilta.

Luontoa ja luomua

Tänä vuonna tarjolla on laaja kattaus yleisötapahtumia läpi Suomen. Kansallispuistojen luontokeskukset järjestävät retkiä ja näyttelyitä. Monilla luomutiloilla on avoimien ovien päivä ja mahdollisuus tutustua tilan tomintaan. Suomen luonnon päivän yleisötapahtumat löytyvät Suomen luonnon päivän sivulta ja nyt myös Retkipaikka-sivuston tarjoamasta karttasovelluksesta.

Vielä ehdit mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan omaa tapahtumaa osaksi Suomen luonnon juhlaa. Mikäli järjestät tapahtuman, jonka haluat mukaan Suomen luonnon päivän sivustolle ja kartalle, lähetä kuvaus tapahtumasta ja yhteystiedot osoitteeseen info(at)suomenluonnonpaiva.fi.

Juhlaan valmistautumista

Suomen luonnon päivän vietto alkaa jo edeltävällä viikolla. Torstaina 27.8. kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita Suomen ympäristökeskuksen seminaariin ”Tutkimus kumpuaa luonnosta” kello 10.00 alkaen (Mechelininkatu 34 a, Helsinki). Seminaarissa keskustellaan linnuston seurannasta sekä puutteellisesti tunnettujen metsälajien, Itämeren vedenalaisen biodiversiteetin ja rakennetun ympäristön ekosysteemipalveluiden tutkimuksesta.

Kouluissa järjestetään Suomen luonnon päivän teemaretkiä ja muita tapahtumia. Koulujen retkien tueksi Luonto-Liitto tarjoaa mukaan metsälähettiläitä pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Jyväskylässä ja Mikkelissä.

Viime vuonna Suomen luonnon päivää juhlittiin yli 100 tapahtuman ja 12 000 osallistujan voimin. Tänä vuonna tavoitteena on sekä tapahtuma- että osallistujamäärän lisääminen. Tehdään Suomen luonnon päivästä kaikkien yhteinen juhla koko maassa!

Suomen luonnon päivän viralliset järjestäjät ovat Suomen ympäristökeskus, Suomen luonnonsuojeluliitto, Metsähallituksen luontopalvelut ja Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL. Päivän viettoa tukee Ekokem Oy.

Suomen luonnon päivän löydät myös Facebookista (facebook.com/SuomenLuonnonPaiva) ja Twitteristä @Luonnonpaiva. Kannustamme jakamaan päivän tunnelmia ja kuvia sosiaalisessa mediassa käyttäen tunnusta #luonnonpäivä.

 

Lisätietoa

Projektikoordinaattori Raija Savikko, Suomen luonnonsuojeluliitto, puh. 040 661 5477, etunimi.sukunimi@sll.fi

Suunnittelija Minna Pekkonen, Suomen ympäristökeskus, puh. 0295 251 779, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Viestintäkoordinaattori Jukka-Pekka Ronkainen, Suomen luontokeskus Haltia, Metsähallituksen luontopalvelut, puh. 040 767 1721, etunimi.sukunimi@metsa.fi

Viestintäpäällikkö Matti Nieminen, Suomen luonnonsuojeluliitto, puh. 050 564 2283, etunimi.sukunimi@sll.fi

 

Linkit

Suomen luonnon päivän logo
 

Kohderyhmä: