Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

SYKEltä 15 vinkkiä vesien ystäville

Uutinen 22.3.2021 klo 9.50
Vesivinkit
Kuva: Marianna Korpi, Suomen ympäristökeskus SYKE

YK:n Maailman vesipäivää vietetään 22.3.2021 ja sen teemana on vesien vaaliminen. Vesipäivän kunniaksi Suomen ympäristökeskus kokosi 15 vinkkiä vesien ystäville. Vinkit koskevat niin rehevöitymisen kuin ilmastovaikutustenkin vähentämistä, mutta myös vesien kunnostamista ja tutkimista. Eikä tunteitakaan ole unohdettu: puhtaista vesistä on iloa kaikille.

Vinkit liittyvät arkisiin asioihin kuten kasvisruuan suosimiseen, lääkkeiden asianmukaiseen hävittämiseen, jätteiden kierrätykseen ja roskien keräämiseen, hanaveden suosimiseen, veden säästämiseen ja kulutuksen kohtuullistamiseen.

Vinkkien tekemiseen osallistui 15 ilmastonmuutoksen hillinnän, rehevöitymisen, haitallisten aineiden, roskaantumisen, vesien kunnostuksen ja kulutuksen ympäristövaikutusten asiantuntijaa.

Vinkit löytyvät osoitteesta vesi.fi. Palvelun ruotsinkielinen versio julkaistaan kuluvan vuoden loppuun mennessä. Vinkit käännetään myös englanniksi.

Lisätietoja

Viestintäasiantuntija Ulla Ala-Ketola, Suomen ympäristökeskus SYKE, puh. 050 465 5883, sähköposti: etunimi.sukunimi@syke.fi

 


Aihealue:
Kohderyhmä: