Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Tiede tulee kaupunkiin

Tiedote 5.1.2017 klo 10.03
Abstrakti kaupunkinäkymä
© Timo Assmuth

Mitä jos pääsisit matkustamaan ajassa taaksepäin tai kurkistamaan tulevaisuuteen? Tiedettä kaupungissa -tapahtuma tuo Helsinkiin, kauppakeskus Kamppiin tieteen aikakoneen, jolla tämä on mahdollista. Eri alojen tutkijoiden puheenvuorojen kautta yleisö pääsee tarkastelemaan erilaisia ilmiöitä, kuten luonto ja vapaa-aika, asuminen sekä terveydenhuolto menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden näkökulmista.

Kehittyvä teknologia ja uudenlainen yhteisöllisyys ovat muuttamassa suomalaista asumista.

Millainen on kaupunkilaisten vapaa-ajanasumisen tulevaisuus. Onko se mummonmökki, superhuvila tai urban penthouse? Aihetta valottaa keskiviikkona 11.1. klo 15.45 Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) professori Eeva Furman.

Entä miten asumisessa voi säästää energiaa? SYKEn ryhmäpäällikkön Ari Nissisen mielestä hyviä, toimivia ja kustannustehokkaita ratkaisuja kotien energiatehokkuuden lisäämiseksi ja uusiutuvien energiamuotojen hyödyntämiseksi on jo olemassa, ne pitää vain ottaa käyttöön. Hänen vinkkinsä energiaa säästävään asumiseen kuullaan torstaina 12.1. klo 15.30.

Tiedettä kaupungissa -tapahtuman toteuttavat Metropolia ammattikorkeakoulu, Tieteen päivät, Koneen säätiö, Suomen Akatemia, Suomen ympäristökeskus, Heureka ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, ja sen rahoittaa Koneen säätiö.

Tiedettä kaupungissa -tapahtuma on osa laajempaa Tieteen päivät -tapahtumaa, joka järjestetään 11.-15.1.Helsingissä. Tapahtuman ympäristöaiheita ovat muun muassa uhattu Itämeri, vesiympäristöjen käytön oikeudenmukaisuus sekä arktiset alueet ja ilmastonmuutos.

 

Lisätietoja:

Päätoimittaja Leena Rantajärvi, Suomen ympäristökeskus (SYKE)
puh. 0295 251 543, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Professori Eeva Furman, Suomen ympäristökeskus (SYKE)
puh. 0295 251 123, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Ryhmäpäällikkö Ari Nissinen, Suomen ympäristökeskus (SYKE)
puh. 0295 251 457, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

 

 
 
Tiedettä Kaupungissa logo
 
 

 


Kohderyhmä: