Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Kodin vesietiketti ja hanaveden reitti selviävät nyt esitteen sivuilta

Uutinen 18.11.2020 klo 9.29

EDUWATER-kouluhanke jatkaa pimenevän vuodenajan piristystä julkaisemalla lisää Kestävän vedenkäytön -opetusmateriaaleja. Aiemman Veeti Vesipisara vesihuollon pyörteissä -videon teemoja seuraillen julkaisimme nyt painotuotteita: voit tulostaa esitteen ja lautapelin omina kokonaisuuksinaan. 

Materiaalit soveltuvat erityisesti opetuskäyttöön esi- ja peruskoulussa. Samalla ne tarjoavat tietoa muillekin: mistä vesi lasiin tulee ja minne se viemäristä menee, entä mikä on kodin vesietiketti?

Helmiä kotihanasta: käytä vettä kestävästi  - esite

Helmiä kotihanasta -esite lähestyy kestävää vedenkäyttöä erityisesti kodin näkökulmasta. Kääntöpuolen täyttävä ”Kodin vesietiketti” -juliste kertoo pienistä arjen muutoksista, joilla kotona voi vähentää vedenkulutusta ja ympäristön kuormitusta.

Esite sisältää myös Liri ja Lori Vesihuollon -noppapelin, jossa voi seurata hanaveden matkaa. Pelin voi tulostaa myös omana kokonaisuteen:

Liri ja Lori Vesihuollon noppapeli - lautapeli

Liri ja Lori Vesihuollon -noppapelin voi tulostaa pienenä tai suurena tulosteena. Lautapelissä voit seurata askel askeleelta hanaveden matkaa vedenottamolta, kodin kautta, viemäriverkostoon ja jätevedenpuhdistamolta purkuvesistöön. Jos laitat viemäriin sinne kuulumatonta tavaraa, matkasi viivästyy ja se voi tulla kalliiksi kiinteistölle!

Seuraa karttuvaa tarjontaamme!

Lisätietoa EDUWATER-hankkeesta verkkosivuilla


Kohderyhmä: