Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Vesihuollon opetusmateriaalit

Veeti Vesipisara vesihuollon pyörteissä - video

Veeti Vesipisaran ihmeiden täyttämällä TET-kierroksella et pitkästy, vaikka matka kattaa koko vesihuoltoketjun. Piipahda pohjavedenottamolla, vesitornilla ja jätevedenpuhdistamolla. Tutustu kodin kestävään vedenkäyttöön ja kurkista mitä kaikkea ihmiset WC-pyttyynsä laittavat. Veeti Vesipisaran matka päätyy purkuvesistöön, mutta haaveissaan pisara jo matkaa etelän lämpöön. Kierros vesihuollossa vähentää Veetin ahdistusta, jonka alkusyynä oli ihmisten ajattelematon vedenkäyttö. Video on toteutettu SYKEn ja Joensuun alueen vesilaitoksen yhteistyönä.

Kohderyhmä: kansalaiset, peruskoulun oppilaat.

Katso mainostraileri (1 min)

Katso video (14 min)

 

Helmiä kotihanasta: käytä vettä kestävästi  - esite

Helmiä kotihanasta -esite lähestyy kestävää vedenkäyttöä erityisesti kodin näkökulmasta. ”Liri ja Lori Vesihuollon” -noppapelissä voi seurata askel askeleelta hanaveden matkaa vedenottamolta jätepuhdistamoon ja purkuvesistöön. Kääntöpuolen ”Kodin vesietiketti” -juliste kertoo pienistä arjen muutoksista, joilla kotona voi vähentää vedenkulutusta ja ympäristön kuormitusta.

Liri ja Lori Vesihuollon noppapeli - lautapeli

”Liri ja Lori Vesihuollon” -noppapelissä voi seurata askel askeleelta hanaveden matkaa vedenottamolta, kodin kautta, viemäriverkostoon, ja jätevedenpuhdistamolta purkuvesistöön. Jos laitat viemäriin sinne kuulumatonta tavaraa, matkasi viivästyy ja tulee kalliiksi kiinteistölle!

 

 

Julkaistu 16.10.2020 klo 9.05, päivitetty 27.1.2021 klo 13.11
Kohderyhmä: