Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Paikkatietoalusta (PTA)

Paikkatietoalusta-hankeen (2017-2019) tarkoituksena oli yhtenäistää valtion, maakuntien ja kuntien paikkatiedot ja tuoda ne myös yritysten ja yhteisöjen saataville. Tavoitteena oli yhtenäistää ja parantaa julkisen hallinnon sähköisiä palveluita, parantaa ja tehdä läpinäkyvämmäksi tietopohjaista päätöksentekoa sekä säästää kustannuksia julkisessa hallinnossa. Hanke koostui kahdeksasta osahankkeesta.

SYKEn vetämässä osahankkeessa "Satelliittikuvien jakelu ja prosessointi" aloitettiin tuottamaan erilaisia Sentinel-1 ja -2 sekä Landsat-kuvamosaiikeja sekä täydennettiin Ilmatieteen laitoksen hallinnoiman Kansallisen satelliittidatakeskuksen infrastruktuuria. Esimerkiksi kuvaindeksimosaiikkeja (NDVI, NDTI, NDSI, NDMI ja NDBI) vuodesta 2016 alkaen voi tarkastella TARKKA-palvelusta, jossa on myös mahdollista tutkia Sentinel-2 ja Sentinel-3 päivittäisiä tosivärikuvia.

Mosaiikkien metatietosivut joilta saa tietoa mm. mosaiikkien saatavuudesta:

Lisätietoa

Antti Jakobsson, Maanmittauslaitos (etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi), Markus Törmä, Suomen ympäristökeskus (etunimi.sukunimi@syke.fi)

Julkaistu 7.2.2018 klo 12.33, päivitetty 14.4.2021 klo 13.54