Mammutti-hankkeen tilaisuudet

Mammutti-hankkeen tietoiskut tammikuussa 2022 

Hankkeessa pilotoituja tietotuotteita esiteltiin kolmessa erillisessä tietoiskussa tammikuussa 2022. Tietoiskut keräsivät kuulijoita laajasti eri sidosryhmistä. Kiitämme osallistujia aktiivisesta palautteesta ja hyvistä kysymyksistä! Kehitämme tietotuotteita palautteen perusteella ja tuotamme jatkohankkeessa koko maan kattavat aineistot vuoden 2022 aikana.

Esitykset ovat nähtävissä alla olevista linkeistä.Osa pilotoiduista tietuotuotteista on tarkasteltavissa karttasovelluksessa. Sovelluksessa on mahdollista valita tarkasteltavat tasot ja taustakartat. Sovelluksessa on myös pyyhkäise-toiminto (slide), jossa voi valita yhden aineistotason liu’utettavaksi päälle ja pois muiden aineistojen pysyessä näkyvissä.

Linkki karttasovellukseen

Tietoiskujen esitykset

Metsäteeman tietotuotteet muutosmaski (pdf, 1.3 M)

Suot ja kosteikot teeman tietotuotteet (pdf, 1,7 M)

Maatalousmaateeman tietotuotteet (pdf)

Maatalousmaateeman tietotuotteet maastotietokanta (pdf)

Maastotietokannan kehitys tietotuotteet (pdf, 2,6 M)

Rakennetun teeman tietotuotteet maankäyttö (pdf, 3,5 M)

Rakennetun teeman tietotuotteet maanpeite (pdf 1,8 M)

Maatalousmaa 2020 tietotuotteen kuvaus (pdf)

Mammutin maatalousmaaluokat (xls)

Maankäytön muutosten ja LULUCF-seurannan kehittäminen kaukokartoitusaineistojen avulla - webinaari 12.5.2021

Toukokuinen webinaari Maankäytön muutosten ja LULUCF-seurannan kehittäminen kaukokartoitusaineistojen avulla   toteutettiin kolmen projektin voimin:

  • Developing support for monitoring and reporting of GHG emissions and removals from land use, land use change and forestry (FPCUP-DG Clima action)
  • Copernicus Pan-EU & Local Land Monitoring (CoPaLo)
  • Yhteisen tietopohjan kehittäminen maankäytön ja sen muutosten seurannalle (Mammutti)

Maankäyttösektorin merkitys ilmastonmuutoksen hillinnässä on ajankohtainen teema tutkimuksessa ja julkisessa keskustelussa. Niin Suomessa kuin kansainvälisilläkin areenoilla etsitään uutta tietoa ja ratkaisuja maankäytön ja sen muutosten aiheuttamien ilmastovaikutusten seurannalle ja ilmastonmuutoksen hillitsemiselle. Webinaarissa esiteltiin Ilmatieteenlaitoksen (IL), Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja Luonnonvarakeskuksen (Luke) hankkeita, jotka selvittävät kaukokartoituksen antamia mahdollisuuksia maankäyttösektorin ilmastotyössä. Webinaarin tavoitteena oli hankkeiden esittelyn lisäksi tiedottaa maankäytön seurantaan ja kasvihuonekaasuinventaarioon liittyvistä EU-tason suunnitelmista ja keskustella kotimaisen tutkimuksen suuntaamistarpeista. Esitykset alla olevista linkeistä.

Julkaistu 14.9.2021 klo 14.05, päivitetty 28.1.2022 klo 13.01
Kohderyhmä: