Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Satelliittihavaintojen TARKKA-karttapalvelu uudistui

Uutinen 8.6.2020 klo 9.47

Satelliittihavaintojen TARKKA-palvelussa on tarjolla sekä tosivärikuvia että vedenlaadun tulkintoja Suomesta ja lähialueilta. Palvelu on saanut uuden ilmeen, etusivun ja lisää aineistoja. TARKKAn toiminnot ovat pääasiassa ennallaan, mutta ne löytyvät nyt selkeiden kuvakkeiden takaa.

 

TARKKAn uudelle etusivulle kootaan ajankohtaisia ja kiinnostavia satelliittihavaintoja, muun muassa ajankohtainen kiinnostava havaintokuva ja poimintoja aikasarja-aineistoista. Etusivun kautta löytää myös tiensä SYKE-EO:n twiitteihin ja Wiki-sivustolle. Kannattaa seurata vuoden ympäri! Keskikesällä etusivun aiheina ovat erityisesti sinilevähavainnot merialueilla ja järvillä.

Palveluun kertyy aineistoja päivittäin sekä karttoina, että rannikon ja järvien asemien kohdalta automaattisina havaintoaikasarjoina. Aineistot ovat täydentyneet osin myös 2000-luvun alkupuolelta.

TARKKA-palvelun käyttöä helpottamaan on julkaistu SYKE-EO-Wiki-sivusto ja hakutoimintoa on päivitetty. Wikiin on koottu TARKKA- ja STATUS-palveluiden käyttöohjeet ja paljon tietoa satelliittihavainnoista, esimerkiksi usein kysyttyjä kysymyksiä sinilevästä ja jokisuiden ilmiöistä.

Kaikille merialueiden satelliittihavainnoista kiinnostuneille järjestetään 11.6. kello 12.30 alkaen etäseminaari, jossa nähdään esimerkkejä TARKKA- ja STATUS-palveluista sekä kuullaan kiinnostavia alustuksia Copernicus-ohjelmasta ja –palveluista.

Lisätietoja

  • palvelu.syke@ymparisto.fi [palvelu = eotuki]

 

 

Kohderyhmä: