Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Webinaarisarjassa kutsutaan kuluttajia vaikuttamaan vesistöjen tilaan

Tiedote 24.9.2018 klo 9.20

SYKE ja Maa- ja kotitalousnaisten Keskus tiedottavat

Ruokahukkaruotuun-hanke
 

Uudessa ensi vuoden alkuun kestävässä verkkoseminaarisarjassa tarkastellaan kuluttajien mahdollisuuksia vaikuttaa vesistöjen tilaan. SYKEn asiantuntijat luotsaavat keskusteluja, joissa käsitellään muun muassa ruokavalion ja ruokahävikin vesistö- ja ilmastovaikutuksia sekä erilaisia vesiensuojelu- ja vesistökunnostustoimenpiteitä.

Hallituksen kärkihankelogo
 

Kahdeksan webinaarin sarja alkaa 10.10.2018 ja viimeinen jakso esitetään ensi vuoden puolella 30.1.2019. Webinaareissa haetaan vastauksia monia askarruttaviin kysymyksiin kuten siihen, mikä kuormittaa vesiämme, miten kotitalouden ruokakorilla voi vaikuttaa vesistökuormitukseen, millainen on kestävä ruokavalio, millaista järveä kannattaa hoitokalastaa ja voisiko taimenen saada viihtymään puroa kunnostamalla?

Webinaarit ovat osa Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hanketta. Maa- ja kotitalousnaisten ja SYKEn koordinoiman vesistökunnostusverkoston yhteisen hankkeen päätavoitteena on tuoda kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä. Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hanketta rahoittaa ympäristöministeriö. Se on osa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta.

Webinaarin ohjelma on monipuolinen, ilmoittautuminen verkossa

Webinaarin ohjelma on monipuolinen ja sisältää aiheita kestävästä ruokavaliosta luonnonmukaiseen peruskuivatukseen.

Webinaarit järjestetään keskiviikkoisin klo 10 ja ne ovat pituudeltaan noin 45 minuuttia. Ohjelmia voidaan katsoa myös jälkikäteen tallenteina.

Lisätietoja

Tutkija Mirjami Kuoppala, Suomen ympäristökeskus SYKE, p. 0295 251 644, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Ruoka- ja ravitsemusneuvonnan kehityspäällikkö Katja Pethman, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, p. 040 526 4619, etunimi.sukunimi@maajakotitalousnaiset.fi

Maiseman- ja luonnonhoidon kehitysjohtaja Leena Lahdenvesi-Korhonen, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, p. 040 523 5133, etunimi.sukunimi@maajakotitalousnaiset.fi

Linkkejä:

Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hanke

Tule mukaan Hukantorjuntapartioon vähentämään ruokahävikkiä

Vesistökunnostusverkosto

Twitter:#hukkaruotuun #ruokahukkaruotuun #katsevesistöihin #kunnostajatkoolla


Kohderyhmä: