Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

SYKEn metatietopalvelu uudistui

Uutinen 22.9.2020 klo 8.23

Suomen ympäristökeskuksen metatietopalvelua on uudistettu. Palvelu kokoaa yhteen ympäristöhallinnon paikkatieto- ja kaukokartoitusaineistojen, tietojärjestelmien, tutkimuksen aineistojen, ympäristöraportointiin liittyvien aineistojen sekä rajapintapalveluiden ja karttapalveluiden kuvaukset.

Uudistuksessa yhdistettiin kahden, aiemmin erillisen palvelun tiedot. Aiemmin SYKEllä oli metatietopalvelun lisäksi oma palvelu tutkimusaineistoja ja ympäristöraportointiin liittyviä aineistoja sekä niiden metatietokuvauksia varten. Nyt kaikki metatietokuvaukset löytyvät yhdestä osoitteesta: Metatietopalvelu.

Metatietojärjestelmän uudistusprojektissa päivitettiin paikkatietoaineistojen ja -palveluiden sekä tietojärjestelmien metatietojen sisältöä vastaamaan mm. INSPIRE-direktiivin muuttuneita vaatimuksia. Lisäksi avoimien aineistojen metatietokuvauksiin lisättiin suorat linkit, joista aineistot ovat ladattavissa tai käytettävissä rajapinnan kautta.

Palvelu on kaikille avoin: kaikki metatietokuvaukset ovat verkossa vapaasti haettavissa ja hyödynnettävissä.

Lisäksi SYKEn palvelun metatietokuvauksia siirretään automaattisesti muihin metatietoportaaleihin. Esimerkiksi SYKEn INSPIRE-tietotuotteiden kuvaukset siirtyvät Maanmittauslaitoksen Paikkatietohakemistoon ja SYKEn avoimien aineistojen metatiedot siirtyvät Digi- ja väestöviraston avoindata.fi-palveluun.

SYKEn vanha metatietopalvelu poistuu käytöstä 6.10.2020.

Lisätietoja

  • ryhmäpäällikkö, Kaisu Harju, Suomen ympäristökeskus SYKE, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
  • Metatietopalvelu

Kohderyhmä: