Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Uutiset

Uutiset

RSS
 • Vesikirje-uutiskirje on uudistunut 15.10.2021
  SYKEn toimittama ja julkaisema Vesikirje-uutiskirje ilmestyi uudistettuna 15.10.2021. Uusi ulkoasu keventää vesiin liittyvien uutisten selaamista ja lukemista. Erityisesti muutoksessa on panostettu kuviin ja visuaalisuuteen. Otamme mielellään vastaan kommentteja ja kehitysehdotuksia.
 • Kukkakärpäset ovat tärkeitä kuminan pölyttäjiä Suomessa 7.10.2021
  Kärpäsillä voi olla viljelykasvien pölytyksessä suurempi rooli kuin aiemmin on uskottu. Suomen ympäristökeskuksen ja Helsingin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan kukkakärpäset ovat merkittäviä kuminan pölyttäjiä Suomessa. Niiden määriin kuminapelloilla vaikuttavat eri tekijät kuin tarhamehiläisten määriin.
 • Suomen Ilmastopaneelin raportti: Oikeudenmukaisuus huomioitava energiamurroksessa 4.10.2021
  Sähköistyminen on keskeinen osa vähähiilistä energiamurrosta, ja sen vaikutukset sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen tulee tunnistaa ja arvioida energiantuotantoa sekä -kulutusta koskevassa päätöksenteossa, painottaa Ilmastopaneelin tänään julkaisema raportti. Selvitys nostaa esiin sähköistymisen keskeiset oikeudenmukaisuuskysymykset ja tarjoaa eväitä Suomen parhaillaan uudistettavaan ilmasto- ja energiastrategiaan.
 • Luontotyyppien punaisen kirjan verkkopalvelu julkaistu 1.10.2021
  Minkä luontotyyppien uhanalaistumiseen ilmastonmuutos vaikuttaa jo nyt? Entä millä luontotyypeillä kehityssuunta on arvioitu paranevaksi? Muun muassa näihin kysymyksiin löytyy vastaus Luontotyyppien punaisen kirjan verkkopalvelusta.
 • Satelliittihavainnoista tukea ilmastonmuutoksen hillintään ja sopeutumistoimiin 30.9.2021
  Ilmastonmuutoksen hillintää ja sopeutumistoimia tullaan tutkimaan ja tukemaan datan ja tekoälyn avulla uudessa kansainvälisessä tutkimushankkeessa. Kesäkuussa 2021 käynnistynyt EIFFEL-hanke kehittää uusia tapoja tutkia ilmastonmuutosta GEOSS-järjestelmän avulla. Suomen ympäristökeskus SYKE on yksi hankkeen 19 kansainvälisestä partnerista.
Lisää uutisia