Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Uutiset

Uutiset

RSS
 • Tekoäly ja IoT- auttavat vesiriskien ja vesivarojen hallinnassa 30.1.2019
  Uudessa Tekoäly ja IoT- vesiriskien ja vesivarojen hallinnassa (ÄlyVesi) -hankkeessa sovelletaan tekoälyä ja esineiden internet palveluita IoT:ta vesisektorille ja edistetään samalla myös uuttaa liiketoimintaa.
 • Valotaidefestivaalin himmein hohtaa meritulta 3.1.2019
  Valotaiteelle omistetun Lux Helsinki -festivaalin himmein teos hohtaa levien tuottamaa valoa. Breath-teoksessa hohtava merituli on kasvatettu esiintymiskuntoon SYKEn merilaboratoriossa. Valokuva: Samuel Salminen / Fern Orchestra
 • Meren tilan parantamiseksi tarvitaan jatkotoimia osoittaa uusi tila-arvio 13.12.2018
  Itämeren tilasta kertova uusi tieteellisesti vertaisarvioitu raportti sisältää tutkimustietoa planktonista hylkeisiin, ravinteista ja vaarallisista aineista roskiin, meluun ja ihmisen toimien vaikutuksiin. SYKEn uusi julkaisu päivittää Suomen merenhoitosuunnitelman meriympäristön tilaa koskevat tiedot, joita käytetään perustana merenhoidon toimenpideohjelmaa päivitettäessä. Raportin laatimiseen osallistui yli 80 suomalaista asiantuntijaa.
 • Verkkolehti Lenninsiiven tuore numero esittelee puutteellisesti tunnettujen lajien tutkimusta 4.12.2018
  Ympäristöministeriö rahoitti Puutteellisesti tunnettujen ja uhanalaisten metsälajien tutkimusohjelmaa (PUTTE) vuosina 2003–2016. Tämä panostus syvensi merkittävästi maamme lajitietoutta ja harrastusta. Viimeisimmän rahoituskauden tutkimushankkeiden tuloksia esitellään tuoreessa Lajisuojelun verkkolehti Lenninsiivessä.
 • Kumpi on suurempi riski tulevaisuudessa vehnän ja maissin viljelylle, kuivuus vai kuumuus? 15.11.2018
  Kansainvälinen tutkimusryhmä havaitsi, että vehnän ja maissin viljely kärsivät kuivuudesta enemmän kuin kuumuudesta. Tällä havainnolla on suuri merkitys pohdittaessa sitä, miten ruuantuotanto sopeutuu muuttuviin ilmasto-oloihin.
Lisää uutisia