Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Uutiset

Uutiset

RSS
 • Tehoa Kolumbian vesien tilan seurantaan – kansainvälinen yhteistyö käynnistynyt 3.4.2020
  Suomen ja Kolumbian välinen yhteistyö vesien laadun seurannan parantamiseksi Kolumbiassa käynnistyi vuoden alussa. Keskeinen osa yhteistyötä on laboratoriotyön laadunvarmennus.
 • Lenninsiipi on ilmestynyt 3.4.2020
  Lajisuojelun verkkolehti Lenninsiipi on jälleen ilmestynyt. Lenninsiipi sisältää uutisia, uusia julkaisuja sekä tietoja retkistä ja tapahtumista. Uusimmassa numerossa luodaan muun muassa katsaus kansallisen biodiversiteettistrategian ja sitä tukevan toimintaohjelman vaikuttavuuden arviointiin ja tutustutaan ympäristöministeriön käynnistämään Helmi-elinympäristöohjelmaan.
 • SYKEssä erityisjärjestelyitä Koronaviruksen johdosta 13.3.2020
  Koronavirustilanne Suomessa on muuttunut nopeasti ja valtioneuvosto on antanut uusia suosituksia ja ohjeita. SYKEssä on täydennetty niiden pohjalta jo aiempia ohjeistuksiaan henkilöstölle. Muutoksilla on vaikutusta sidosryhmien palveluun ja yhteydenpitoon.
 • Soil Matters valittu Designmuseon avoimen näyttelyhaun voittajaksi 12.3.2020
  Maaperän materiaaleja ja saastumista tutkiva Soil Matters -näyttely on valittu tämän vuoden Design Club Open Call -haun voittajaksi ja se avautuu Helsinki Design Weekille 4.9.2020. Näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Suomen Ympäristökeskus (SYKE) ja Saastamoisen säätiö.
 • Mereltä kantautuu hyviä uutisia, mutta huoleenkin on edelleen syytä 12.2.2020
  Maalta tuleva ravinteiden ja vaarallisten aineiden kuormitus on laskemassa kaikilla Euroopan merialueilla, mutta kuormituksen aiheuttamat ongelmat eivät toki ole vielä väistyneet. Samoin useimmat kalakannat alkavat toipua Euroopan pohjoisilla merialueilla.
Lisää uutisia