Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Uutiset

Uutiset

RSS
 • Etsintäkuulutus: Itämeren rannikon katkaravut 7.7.2020
  Suomen ympäristökeskus pyytää havaintoja Itämeren rannikon katkaravuista. Suomessa tavataan kolme katkarapulajia, joista yksi on uusi ja kovasti runsastunut vieraslaji, sirokatkarapu Palaemon elegan. Luontaisina lajeina Suomen lounaisrannikolla elävät leväkatkarapu Palaemon adspersus ja hietakatkarapu Crangon crangon. Erityisesti leväkatkaravusta on toistaiseksi hyvin vähän havaintoja.
 • Ilmoita verijuotikashavainnoista 30.6.2020
  Suomen ympäristökeskus pyytää kansalaisilta havaintoja verijuotikkaista. Aiemmin Suomessa yleinen laji on nykyisin uhanalainen.
 • Sukupuolten välistä tasa-arvoa merentutkimuksessa edistetään 22.6.2020
  EU:n rahoittama Baltic Gender -hanke on etsinyt tutkimuslaitosten ja tutkimuskäytäntöjen tasa-arvoa edistäviä ratkaisuja vuodesta 2016. Hankkeen innovatiivisin tuotos on elokuussa valmistuva GenderWave-työkalu, joka tukee tasa-arvonäkökohtien huomiointia tutkimustyössä.
 • Itämeri.fi ja Meriopas.fi – matkaoppaat merelle ja pinnan alle 22.6.2020
  Itämeri.fi on meritiedon aarreaitta, jossa voi tutustua mm. meriluontoon ja sen muutoksiin, merentutkimukseen, Itämeren yhteiskunnallisiin kytköksiin ja erilaisiin merellisiin vapaa-ajankohteisiin. Karttapalvelu Meriopas.fi on puolestaan kaikkien merellä ja rannoilla liikkuvien kartta, joka kertoo mm. säästä ja olosuhteista merellä, levätilanteesta, rajoitusalueista ja vierasvenesatamista.
 • Tulanet-laitokset sitoutuivat avoimen tieteen ja tutkimuksen julistukseen 15.6.2020
  Kaikki Tulanet-verkoston tutkimuslaitokset ovat sitoutuneet avoimen tieteen ja tutkimuksen edistämiseen allekirjoittamalla tutkimusyhteisön yhdessä laatiman julistuksen.
Lisää uutisia