Hankintamappi edistää julkisten hankkijoiden cleantech-hankintoja

Tiedote 13.2.2015 klo 8.59

Foorumi_kollaasi_556x303.jpg

Tiedote 13.2.2015

Suomen ympäristökeskus on avannut internetissä toimivan Hankintamappi-portaalin edistämään julkisten hankkijoiden cleantech-hankintoja. Palvelulla halutaan saattaa hankintojen tilaajat ja palveluita tuottavat yritykset yhteen. Se tarjoaa myös tietoa ja kokemuksia cleantech-hankinnoista vastaaville erityisesti suunnittelu- ja valmisteluvaiheen tueksi. Sisältöä ylläpidetään käyttäjien yhteistyöllä. Tällä hetkellä portaalissa valmistellaan aurinkovoimaloiden yhteishankintaa.

Portaalin suunnittelua ohjanneen erikoistutkija Katriina Alholan mukaan palvelulla on yhteiskunnassa selvä tilaus. ”Hankintamappi välittää tietoa julkisten hankkijoiden suunnitelmista ja aiemmista kokemuksista, se voi toimia kilpailuttamisen apuna sekä tuo esiin cleantech-ratkaisuihin liittyviä ympäristö- ja kustannushyötyjä. Hankintamappi pyrkii myös tavoittamaan yritykset siten, että ne osaisivat esimerkkien kautta paremmin ennakoida ja valmistautua julkisen sektorin cleantech-kysyntään. Tämä edistää järkevien cleantech-hankintojen syntymistä”, Alhola sanoo.

Hankintamapissa voi tutustua toteutuneisiin ja valmisteilla oleviin julkisiin cleantech-hankintoihin. Keskustelupalstalla voi vaihtaa kokemuksia sekä kertoa tulevista hankinnoista tai hankintatarpeista.

Hankintamappi löytyy osoitteesta www.ymparisto.fi/hankintamappi. Sen sisältöä ja toimivuutta testataan kevään aikana mm. hankkeeseen osallistuvien kaupunkien ja kuntien kanssa. Hankintamappi-hanketta rahoittaa Tekesin Huippuostajat-ohjelma ja sitä koordinoi SYKE. Mukana ovat lisäksi ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, Hansel, Suomen Kuntaliitto sekä kaupunkeja ja Kohti hiilineutraalia kuntaa (HINKU) –verkoston kuntia.

Hankkeen sivut

Hankintamappi-portaali

Lisätietoa

Erikoistutkija Katriina Alhola, Suomen ympäristökeskus, puh. 029 525 1065, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi


Kohderyhmä: